A fost identificat─â gena care declan┼čeaz─â o form─â agresiv─â de cancer mamar

1 65447 original jpg jpeg

Gena care declan┼čeaz─â una dintre cele mai periculoase forme de cancer mamar a fost identificat─â de cercet─âtorii de la Wellcome Trust Sanger Institute din Marea Britanie.

Descoperirea oamenilor de ┼čtiin┼ú─â britanici vizeaz─â cancerul mamar triplu negativ,o maladie greu de tratat,caracterizat─â prin tumori care cresc ┼či se r─âsp├óndesc foarte repede. Acest tip de cancer a fost denumit astfel pentru c─â nu exprim─â genele asociate receptorilor estrogeni (ER),receptorilor de progesteron (PR) ┼či celor de Her2/neu.

Speciali┼čtii consider─â c─â aceast─â form─â reprezint─â o cincime din totalul cazurilor de cancer mamar de pe plan mondial ┼či apare ├«n general la tinere┼úe,afect├ónd femeile cu v├órste cuprinse ├«ntre 20 ┼či 30 de ani.

Studiul,realizat pe un e┼čantion de aproape 3.000 de femei,a dezv─âluit faptul c─â o anumit─â gen─â,denumit─â BCL11A,este deosebit de activ─â ├«n tumorile pacientelor care sufer─â de cancer mamar triplu negativ.

Femeile la care cercet─âtorii au identificat aceast─â gen─â aveau ├«n acela┼či timp forme avansate de cancer,potrivit acestui studiu,publicat ├«n revista Nature Communications.

Experimentele pe ┼čoareci au confirmat rolul important jucat de aceast─â gen─â.

De exemplu,animalele care au fost modificate genetic pentru a dezvolta cancer mamar au rămas sănătoase atunci când gena respectivă a fost dezactivată.

De asemenea,dezactivarea genei la nivel celular a făcut ca acestea să devină mai puţin dispuse să devină canceroase.

Cancerul mamar triplu negativ tinde s─â fie mai agresiv dec├ót oricare alt tip de cancer mamar. Studiile au ar─âtat c─â obi┼čnuie┼čte s─â se extind─â dincolo de zona s├ónilor ┼či prezint─â un risc mai mare de recidiv─â dup─â tratament. Riscurile par s─â fie cele mai mari ├«n primii ani dup─â tratament.Recente

rochie vaporoasa jpeg
curatare incaltaminte   masina de spalat   shutterstock 1464836456 jpg
suc de sfecla jpeg
Bagaj jpg
clickpentrufemei mediamodifier PKdcZz o6bw unsplash jpg
Untitled design (21) jpg
Detoxifierea colonului cu doar 7 ingrediente naturiste jpg
carte shutterstock 759586057 jpg
carton cancer jpg
1 otet de mere jpg jpeg
parfum de dama jpg
nativia@clickpentrufemei ro jpg
p─âl─ârie jpg
filme jpg
jacuzzi shutterstock 316822874 jpg
Mascara jpg
TOP 5 situa╚Ťii ├«n care s─â por╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte din piele natural─â  Ce beneficii ├«╚Ťi poate aduce jpg
accesorii sexy shutterstock 544110349 jpg
kitunghiigel manichiura acasa  unghii singura jpg
usa   cheie   shutterstock 180557324 jpg