Aceste semne la care nu te-ai fi gândit îţi spun că ai probleme cu tiroida!

simeon stalpnicul png

Nu doar oboseala şi creşterea sau scăderea în greutate anunţă probleme la nivelul glandei tiroide. Există şi alte simptome, mai puţin comune, care îţi spun că tiroida nu mai funcţionează la parametri normali.

Starea de spirit ţi se schimbă brusc

Dacă eşti când veselă,când tristă sau nervoasă,fără vreun motiv anume,există un risc destul de mare să ai o problemă tiroidiană. În acest caz,cel mai bine este să mergi la un control de specialitate. 

Ai apetitul alimentar crescut şi gustul modificat

Ai observat de la un timp că ai apetitul alimentar mai crescut? Acest lucru poate însemna că tiroida produce mai mulţi hormoni,ceea ce înseamnă că există riscul să te îngraşi. Pe de altă parte,nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni duc la schimbarea gustului.

Ai pielea uscată

Dacă tiroida nu mai produce suficienţi hormoni,metabolismul încetineşte. Din această cauză,pielea îşi poate schimba textura,devenind astfel mai uscată şi ternă.

Ai probleme de concentrare sau de memorare

Hipertiroidismul duce la apariţia problemelor de concentrare,în timp ce hipotiroidismul afectează capacitatea de memorare. Indiferent de problema cu care te confrunţi,este important să consulţi un medic de specialitate.