Afecţiuni care pleacă de la nivelul picioarelor

1 68810 original jpg jpeg

În cea mai mare parte a anului picioarele stau ascunse sub şosete, dar ele sunt, de fapt, o fereastră spre ceea ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru. De aceea, ar trebuie să acordăm o atenţie mult mai mare acestora.

Degetul mare mărit

Ar putea fi gută

Guta este o acumulare de cristale de acid uric la nivelul articulaţiilor. Acest lucru poate fi cauzat de obezitate,anumite medicamente sau de o dietă bogată în proteine,dar poate fi,de asemenea genetică. Pentru majoritatea oamenilor,primul semn care-i avertizează că ceva este în neregulă este umflarea şi roşeaţa degetului mare de la picior. Dacă ai dureri mari la degetul mare de la picior sau în altă zonă a corpului,cum sunt genunchii sau coatele,nu mai amâna vizita la medic.

Picioare reci

Ar putea fi hipotiroidism

Hipotiroidismul este cunoscut ca glanda tiroidă care nu funcţionează aşa cum trebuie. Picioarele reci pot fi,de asemenea,cauzate de boala Raynaud. Aceasta se caracterizează prin faptul că vasele de sânge la degetele de la picioare şi de la mâini sunt hipersensibile la temperatură,stres,fumat şi medicamente. Ele se contractă,reducând fluxul de sânge la nivelul acestora. Semnele comune ale hipotiroidismului sunt oboseala,creşterea în greutate,durerile musculare şi depresia.

Amorţeală

Ar putea fi diabet

Amorţeala sau pierderea sensibilităţii în jurul picioarelor şi ulceraţiile roşii care nu se vindecă sunt indicii ale diabetului de tip 2 nediagnosticat. Furnicăturile şi amorţeala în degetele de la picioare pot fi semnul unor leziuni nervoase periferice asociate cu diabetul de tip 2. Simptomele diabetului includ setea persistentă,nevoia de a urina des,oboseală şi pierderea în greutate.

Unghiile îşi schimbă forma

Ar putea fi o boală pulmonară

Ai observat că unghiile tale şi-au schimbat forma? Afecţiunile cardiovasculare,pulmonare sau gastro-intestinale pot duce la schimbarea formei acestora.

Unghii îngroşate sau decolorate

Ar putea fi psoriazis

Corodarea unghiilor poate fi un semn de psoriazis,o afecţiune cronică a pielii cauzată de un sistem imunitar hiperactiv. Această boală afectează 1-2% din populaţie şi poate apărea din cauza stresului ori a medicamentelor. Specialiştii spun că jumătate dintre pacienţii cu psoriazis se confruntă cu probleme ale unghiilor.