Afecţiuni cu care te poţi confrunta vara dacă nu eşti atentă la anumite lucruri

ficat jpeg

Vara este un sezon care poate aduce şi neplăceri, pe lângă mult soare şi voie bună. Află ce afecţiuni sunt comune în sezonul cald şi cum te poţi feri de ele.

Afecţiuni hepatice

Vara este de preferat să eviţi cât mai mult să mănânci în oraş pentru că nu ştii în ce condiţii a fost preparată mâncarea. Dacă,totuşi,alegi să iei masa la un restaurant,alege un loc în care ai mai mâncat şi de care ai fost mulţumită. 

Holeră

Alimentele pot fi contaminate cu uşurinţă în sezonul cald,din cauză că temperaturile ridicate sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Aşadar,înainte de a mânca,spală-te bine pe mâini,nu lăsa mâncarea neacoperită şi nu mânca fructe şi legume nespălate.

Afecţiuni provocate de înţepăturile de ţânţari

Fiindcă ţânţarii pot fi purtători de bacterii periculoase pentru om,fereşte-te cât de mult poţi de ei. Pentru a-i ţine la distanţă,foloseşte sprayuri speciale,iar dacă ai fost înţepată aplică pe zonele afectate creme speciale cu scopul de a preveni bolile cauzate de ţânţari,mai ales dacă ai reacţii alergice majore la înţepături.

Răceală

Şi vara poţi răci dacă te prinde o ploaie,fără umbrelă,şi stai mult timp cu hainele ude pe tine. Ca să nu răceşti,schimbă-ţi hainele reci şi umede cât de repede poţi.

Infecţii digestive

Evită să-ţi cumperi preparate alimentare care conţin ouă,creme diverse sau să consumi carne care nu a fost preparată suficient de bine. Pe timp de vară,procesul de digestie a alimentelor nu are loc la capacitate maximă,iar din această cauză există un risc mai mare să suferi de infecţii digestive.

Infecţii fungice

Te poţi confrunta cu infecţii fungice la nivelul axilei sau la degetele de la picioare,din cauză că în aceste zone transpiraţia este mai accentuată,iar bacteriile se pot dezvolta mai uşor. În cazul tălpilor,transpiraţia în combinaţie cu praful şi cu mizeria care pătrund în sandale pot duce cu uşurinţă la apariţia infecţiilor fungice.