Află bolile la care eşti predispusă în funcţie de personalitate

1 66969 original jpg jpeg

Ai o fire romantică sau eşti mai pragmatică de felul tău? Te stresezi adesea, eşti timidă, îţi place să socializezi? Firea ta este un indicator bun pentru oamenii de ştiinţă care au studiat fenomenul şi au ajuns la concluzia că personalitatea ne predispune la anumite probleme de sănătate.

Unele gesturi şi obiceiuri ne pot influenţa starea de sănătate. De exemplu,dorinţa de implicare şi de a cunoaşte oameni noi sunt trăsături care luptă cu bolile,în timp ce altele,cum sunt timiditatea şi posesivitatea sau pesimismul,sunt factori declanşatori pentru diverse boli. Iată despre ce este vorba!

Eşti timidă? Răceşti mai des

Ţi-e teamă să îţi exprimi o opinie în faţa unui grup de oameni sau a şefului direct? Timiditateate copleşeşte când ţi-e lumea mai dragă? Studiile arată că de tine se lipesc infecţiile virale cu orice ocazie. Răceşti des,au descoperit oamenii de ştiinţă,iar această consecinţă negativă asupra corpului se datorează timidităţii.

Te stresezi din orice? Poţi face infarct

Grijile se năpustesc asupra ta şi nu te lasă să te linişteşti nicio clipă? Ţi se pare că lumea în jurul tău te vorbeşte de rău sau că cei dragi sunt predispuşi la accidente şi trebuie să le porţi de grijă? E cazul să iei o pauză. Deşi stresul te fereşte de Alzheimer,spun cele mai noi studii în domeniu,te poate expune unui risc mare să suferi de infarct miocardic.

Eşti optimistă? Ai o imunitate de fier

Optimismul tău se poate traduce prin inimă sănătoasă şi imunitate puternicăîn faţa bolilor. În plus,dacă eşti optimistă trăieşti mai mult,se arată în cercetările cercetătorilor. Dacă te situezi la polul opus,adică ai probleme cu pesimismul şi nu-l poţi ţine sub control sub nicio formă,verifică-ţi periodic starea de sănătate a inimii. În timp,energia negativă slăbeşte inima.

Eşti romantică? N-ai probleme cu tensiunea

Îţi place să îmbrăţişezi oamenii dragi ţie şi te „hrăneşti“ cu sentimente frumoase de dragoste,fie că e vorba de părinţi,soţ sau copiii tăi? Atingerile,îmbrăţişările şi săruturile cresc nivelul de oxitocină,cunoscut şi ca hormonul dragostei,care are şi efectul de reglare a tensiunii arteriale. Mai mult,o fire romanticăeste ferită de stres şi,deci,de boli.

Sursă foto:sheknows.com