Ai dureri în timpul actului sexual? Iată cum tratezi problemele!

mesaje ca să te dorească jpeg

Aveţi timp numai pentru voi şi nimeni nu vă poate deranja, îţi spui. Din păcate, în timpul actului sexual simţi dureri insuportabile pe care nu ştii cum să le calmezi. Am aflat câteva din cauzele care provoacă aceste dureri şi ţi le spunem, nu fără să-ţi dăm şi soluţii.

Anticoncepţionalele,diversele tratamente,stările de stres,oboseala,naşterea,toate pot determina apariţia durerilor în timpul actului sexual.

Dispareunia

Afecţiunea numită dispareunie apare în timpul raportului sexualşi poate fi de două feluri,de penetrare sau superficială şi profundă.

Prima apare de obicei la început,când pensiul pătrunde în vagin,iar dispareunia profundă se manifestă prin dureri acute pe care le simţi în burtă,câd penetrarea este totală..

În cele mai multe cazuri,dispareunia apare din motive biologice,cum sunt naşterile sau intervenţiile locale,ori este de natură psihologică.

Specialiştii spun că dispareunia pe fond nervos apare din cauza că refuzi plăcerea sexuală sau nu eşti compatibilă cu partenerul.

Discută cu medicul ginecolog asupra tratamentelor pe care le iei pentru alte posibile afecţiuni sau dacă ai trecut recent printr-o naştere,şi acesta va găsi remediul potrivit pentru tine.

În cazul în care problema este la nivel psihic,un specialist te poate aduce pe linia cea bună după doar câteva întâniri de discuţie.

Vaginism

Durerea profundă dar şi durerea superficială pot defini afecţiunea numită vaginism. Această se caracterizează printr-un spasm al muşchilor vaginali,de multe ori din cauza unei temeri de a nu fi rănită în timpul actului.

Vaginismul este foarte des întâlnit în timpul actelor sexuale,mai ales când te afli la început de drum. Se întâmplă ca muşchii vaginului să se contracte atât de tare,încât penetrarea să fie imposibilă,iar durerea să fie insuportabilă.

Cauzele care duc la apariţia acestei afecţiuni sunt percepţia greşită asupra sexului,o traumă sexuală,o infecţie vaginală urâtă sau pur şi simplu o nepotrivire cu partenerul.

Cauzele de natură psiohlogică pot fi înlăturate dacă ceri ajutorul specialiştilor,dar şi a partenerului. Infecţiilese pot rezolva la medic,iar incompatibilitatea poate fi transformată în compatibilitate dacă se discută despre problemă cu partenerul. Dacă ai cu cine discuta.

Alte cauze des întâlnite

Durerile în timpul actului sexual pot apărea pe fondul durerilor cervicale. Aceaste pot fi cauzate de lovituri ale penisului în cervix,în zone mai sensibile.

De asemenea,pot fi probleme la uter şi tot după un consult ginecologic se poate da un diagnostic şi un tratament.

Endometriozaeste o afecţiune extrem de des întâlnită în ultima perioadă şi afectează uterul şi ţesuturile care-l înconjoară.