Alimente alcaline care luptă împotriva cancerului
În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi includ în dieta zilnică alimente alcaline. Şi pe bună dreptate. Acestea protejează organismul de afecţiuni grave, precum cancer, diabet, boli de inimă, ajută la pierderea în greutate şi reglează pH-ul organismului.
Migdale
Majoritatea fructelor oleaginoase şi seminţelor sunt considerate acide. Totuşi,există unele care sunt neutre sau doar puţin alcaline. Unele dintre acestea sunt migdalele. În 100 de grame de migale se găsesc:27% calciu,25% fier,44% proteine.
Anghinare
Este o plantă bogată în antioxidanţi. Antioxidanţii protejează organismul de efectele radicalilor liberi,care poate duce la o serie de afecţiuni grave,inclusiv cancer si boli de inimă. În 100 de grame de anghinare se găsesc:20% vitamina C,12% vitamina K şi 17% acid folic.
Rucola
Deseori inclusă în cure de detoxificare a organismului,rucola se numără printre alimentele alcaline. În compoziţia acesteia se găsesc proteine,tiamină,riboflavină,vitamina B6,zinc,cupru şi vitamina B5,ce are proprietatea de a mări nivelul de colesterol „bun“ şi de a-l scădea pe cel „rău“. Datorită flavonoidelor,rucola are beneficii multiple:împiedică depunerile de colesterol pe artere,scade tensiunea arterială,creşte fluxul sangvin. În 100 de grame de rucola se găsesc:16% calciu,47% vitamina A şi 8% fier.
Sparanghel
Are efect alcalin asupra organismului şi este sursă de antioxidanţi,substanţe nutritive. Sparanghelul are beneficii antiîmbătrânire,motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. În 100 de grame de sparanghel se găsesc:15% vitamina A,9% vitamina C şi 12% fier.
Avocado
Nu e de mirare ca avocadose află pe lista alimentelor alcaline. Bogat în potasiu şi grăsimi sănătoase,acest aliment reglează pH-ul organismului. De ajutor este şi uleiul de avocado. În 100 de grame de avocado se găsesc:17% vitamina C,3% vitamina A şi 27% fibre.