Alimentul care distruge celulele canceroase
Condiment utilizat la preparea multor produse alimentare şi sucuri, acest aliment are numeroase beneficii asupra sănătăţii, de la eliminarea greţei şi a răului de mişcare, până la maladii. Multe studii arată că acest aliment poate distruge celulele canceroase.
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Georgia,pe şoareci,arată că extractul de ghimbir poate reduce dimensiunea unei tumori de prostată cu 56% . S-a constatat,de asemenea,că consumul de ghimbir reduce şi inflamaţiile.
Rezultatele unei alte cercetări,publicate în „PLoS“,arată că 6-shogaol,o componentă găsită în ghimbir,vizează uciderea celulelor cauzatoare de cancer de sân sau tumori maligne.
Potrivit studiului,6-shogaol se produce atunci când rădăcina ghimbirului este fie uscată,fie fiertă. Acestea sunt metode comune pentru prepararea ghimbirului. Dar ceea ce este şi mai uimitor este efectul pe care îl are asupra organismului în timp ce luptă împotriva cancerului.
În cancerul de sân,studiul arată că 6-shogaol afectează drastic ciclul celular care favorizează moartea celulelor canceroase. De asemenea,inhibă creşterea de sferoide a celulelor de cancer mamar.
Mai mult,în comparaţie cu medicamentul Taxol utilizat în stoparea cancerului,6-shogaol distruge mai multe celule canceroase şi tumori. Chiar şi atunci când doza de taxol este crescută,cercetătorii au descoperit că 6-shogaol a fost de 10.000 de ori mai eficient decât taxolul în ceea ce priveşte distrugerea celulelor canceroase,oprind formarea de noi tumori şi menţinerea celulele sănătoase în viaţă.
Acest studiu nu a fost efectuat pe oameni,ci pe culturi celulare. Cu toate acestea,rezultatele sunt promiţătoare pentru viitorii pacienţi cu cancer.