Antidepresivele, în timpul sarcinii, ar putea creşte riscul de ADHD la copii

1 73536 original jpg jpeg

Gravidele care urmează tratamente cu antidepresive în timpul sarcinii ar putea da naştere unor copii cu un risc crescut de dezvoltare a sindromului deficitului de atenţie la copii (ADHD), după naştere, potrivit unui studio recent.

Tulburarea afectează între 3% şi 5% dintre copiii de vârstă şcolară din Franţa,spun mai multe cercetări. Se caracterizează mai ales  prin dificultatea copiilor de a sta liniştiţi,de a-şi aştepta rândul şi printr-un comportament impulsiv.

În studiul publicat în revista Molecular Psychiatry,experţii de la Massachusetts General Hospital,citaţi de Mediafax,spun că „se observă un risc persistent de apariţie a ADHD după expunerea la antidepresive,mai ales în primul trimestru” al sarcinii.

Acest studiu a fost realizat pe baza datelor oferite de un sistem de îngrijire a sănătăţii din Statele Unite ale Americii,pe 2.243 de copii cu ADHD şi alţi 1.377 suferind de autism.

Scopul iniţial era de a stabili dacă există o legătură între tratamentul cu antidepresive în timpul sarcinii şi un risc crescut de autism la copii,după cum au sugerat anterior alte studii.

Referitor la această întrebare,cercetătorii au estimat că,în cele din urmă,legătura este "nesemnificativă",odată luat în calcul un alt factor cu potenţial agravant pentru autismul la copii:starea depresivă a mamei.

Pe de altă parte,experţii au descoperit că asocierea dintre antidepresivele luate de mamă în timpul sarcinii şi riscul de ADHD al copilului este semnificativă.

Totuşi,acest risc rămâne „scăzut în termeni absoluţi",rezultatele studiului putând fi afectate de erori de clasificare,subliniază cercetătorii,care fac apel la realizarea de studii complementare pe acest subiect.Recente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg