Aşa ţii la distanţă infecţiile urinare!

1 74319 original jpg jpeg

Eşti predispusă să suferi de infecţii ale tractului urinar? Din cauza anatomiei, femeile au riscuri mai mari de a se confrunta cu aceste neplăceri. Din fericire, există câteva soluţii prin care poţi să le ţii la distanţă.

Bea multă apă

Pentru buna funcţionare a organismului şi pentru a nu te deshidrata,trebuie să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi. Dar ştiai că un consum mare de apă zilnic împidică apariţia infecţiilor urinare? Prin urmare,ai grijă ca din regimul alimentar să nu lipsească acest aliment.

Evită produsele destinate zonei intime

În comerţ se găsesc foarte multe produse  destinate zonei intime. Specialiştii spun că nu este nevoie de acestea,pentru că vaginul se păstrează curat. Aceste produse pot provoca,de fapt,iritaţii şi infectii. Nu apela la spray-uri şi duşuri intravaginale,ci consultă medicul la orice suspiciune.

Spală zona genitală dintre faţă către spate

Acest obicei poate transfera bacteriile din zona anală către vagin şi pot provoca o infecţie urâtă. În plus,respectă această regulă şi când te speli.

Poartă lenjerie intimă din bumbac

Lenjeria intimă din bumbac este cea mai bună alegere,care te ajută să stai departe de infecţiile urinare. Bumbacul este o fibră naturală,ce permite pielii să respire. Evită să porţi blugi sau îmbrăcăminte strâmtă,deoarece acestea pot provoca iritaţii. Dacă afară este cald,poartă haine largi pentru a permite aerului să circule şi ca să nu transpiri.

Urinează frecvent

Cel mai bine este să urinezi cel puţin la fiecare 4 ore în timpul zilei. Inidcat este să nu amâni momentul,pentru a nu favoriza apariţia infecţiilor urinare.

Fii atentă după ce întreţii relaţii intime

Este foarte uşor pentru bacterii să ajungă în vagin în timpul actului sexual. De aceea,este bine să urinezi imediat după ce întreţii relaţii intime. Dacă te confrunţi deja cu o infecţie urinară,medicul îţi poate prescrie un antibiotic sau antiseptic.