Când este necesar controlul la tiroidă

1 70691 original jpg jpeg

În lipsa unor simptome, controlul la tiroidă nu este necesar, însă acesta devine esenţial în momentul în care corpul îţi transmite anumite semnale. Află când este cazul să mergi la un consult de specialitate.

Dacă te simţi obosită tot timpul

În cazul în care te simţi obosită în mod constant,cu toate că dormi suficiente ore pe noapte,este posibil ca tiroida ta să nu mai funcţioneze în mod corespunzător. Pentru a afla cu exactitate cu ce fel de problemă tiroidiană te confrunţi,este recomandat să mergi la un control. 

Ai schimbări bruşte de comportamente

Şi schimbările bruşte de comportament sunt un semn al dereglării hormonilor tiroidieni. Când tiroida nu mai lucrează la parametri normali,nivelul serotoninei (hormonul fericirii) din creier este afectat. Din această cauză pot apărea schimbările bruşte de comportament.

Ai un apetit alimentar crescut sau gustul îţi este modificat

Nivelurile crescute ale hormonilor tiroidieni duc la creşterea apetitului alimentar,ceea ce înseamnă că există un risc mare de a creşte în greutate. Pe de altă parte,o tiroidă inactivă afectează gustul.

Ai pielea uscată

Când nivelurile hormonilor tiroidieni sunt scăzute,metabolismul încetineşte. Din această cauză,apar modificări la nivelul pielii-poate deveni mai uscată sau te poţi confrunta cu mâncărimi ale pielii.

Te confrunţi cu probleme de concentrare sau de memorare

Hipertiroidismul cauzează probleme de concentrare,în timp ce hipertioidismul duce la apariţia dificultăţilor de memorare.

Ai libidoul scăzut

Nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni scad libidoul din cauză că afectează estrogenul şi testosteronul. În plus,energia scăzută şi durerile corporale sunt ale două simptome ale problemelor tiroidiene care pot avea un impact negativ asupra vieţii tale sexuale.