Când îţi faci ecografie transvaginală

what can your gynecologist really tell from a basic exam jpeg

Este o metodă de investigare modernă a organelor gentiale interne, cu ajutorul ultrasunetelor. Află în ce situaţii e bine să apelezi la o astfel de procedură şi la ce îţi foloseşte.

La ce foloseşte

Graţiei ecografiei transvaginale,se pot identifica formaţiuni tumorale,chisturi ovariene,fibroame uterine,sângerări anormale etc,dar şi starea embrionului,în cazul femeilorînsărcinate. Este metoda cea mai sigură prin care se pot detecta dimensiunile şi poziţia fătului,precum şi eventuale afecţiuni ale acestuia.

Când se recomandă la gravide

La gravide,procedura se recomandă la începutul sarcinii,pentru că permite redarea imaginilor embrionului atunci când acesta nu este vizibil la ecografia obişnuită (în primele 6 săptămâni). Ecografia intravaginală este foarte utilă şi în trimestrul al II-lea de sarcină,pentru că permite examinarea în detaliu a colului uterin. Nu dăunează fătului şi furnizează date importante medicului ginecolog-  iar acesta poate interveni rapid pentru a preveni eventualele complicaţii.

Cum se realizează

Ecografia transvaginală se realizează prin intermediul unei sonde ecografice prevăzută cu minicameră. Foloseşte acelaşi principiu ca şi celelalte tipuri de ecografie,cu excepţia faptului că sonda este introdusă în interiorul vaginului,ceea ce permite transmiterea de imagini clare şi detaliate ale organelor genitale interne.

Care e procedura

Pacienta este rugată să-şi golească vezica urinară,apoi se întindă pe masă,cu bazinul uşor ridicat. E indicat să fie relaxată şi să respire profund. Nu e nevoie de anestezie. Ecografia duerază 15-30 de minute,timp în care femeia primeşte explicaţii din partea medicului.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg