Care sunt riscurile operaţiilor Lasik pentru ochi

1 70520 original jpg jpeg

Te-ai săturat să ai mereu griuja ochelarilor sau a lentilelor de contact? Din fericire tehnologia a evoluat, iar acum îţi poţi corecta vederea prin operaţie. Află totuşi care sunt riscurile operaţiilor Lasik pentru ochi.

Ce este operaţia Lasik

Este o procedură medicală,care,prin intermediul laserului,şlefuieşte corneea,astfel încât numărul de dioptrii să scadă până la un număr care nu va mai necesita purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. Recuperarea este rapidă,însă vederea se va stabiliza în decursul a câtorva zile sau chiar luni,în funcţie de cât de gravă a fost problema de vedere. Este necesară utilizarea unor picături speciale pentru o scurtă perioadă de timp,iar timp de o lună este interzisă practicarea unor sporturi acvatice,cum este înotul,sau sporturilor de contact.

Cine poate efectua operaţia

Nu toţi cei care poartă ochelari sau lentile de contact pot face această operaţie. Este necesar să ai peste 18 ani,să nu fii însărcinată sau să alăptezi,să nu ai în familie un istoric medical pentru boli oculare,iar dioptriile trebuie să rămână neschimbate timp de cel puţin un an. Dacă îndeplineşti aceste condiţii este necesar un consult medical pentru stabili dacă grosimea corneei şi forma sa permite efectuarea operaţiei.

Care sunt riscurile operaţiilor Lasik

De cele mai multe ori efectele secundare sunt de scurtă durată şi dispar odată cu trecerea timpului. Printre acestea se numără senzaţia de ochiuscat,deteriorarea vederii pe timp de noapte,infecţii ale corneei,sensibilitatea la culorile contrastante.