Care sunt simptomele timpurii ale diabetul

1 71256 original jpg jpeg

Să cunoşti şi să recunoşti semnele precoce ale diabetului este esenţial. Dacă depistezi boala în fază incipientă o poţi amâna sau poţi preveni anumite complicaţii care se dezvoltă în urma evoluţiei diabetului.

De obicei,diabetul zaharat de tip II tinde să se instaleze lent,în decursul a câtorva luni sau chiar ani. Iar simptomele apar gradual şi adesea pot fi confundate cu alte afecţiuni,aşa că este greu de de detectat. Persoanele cu diabet zaharat de tip II,în cele mai multe cazuri,la început,nici nu au simptome demne de luat în considerare.

Printre simptomele timpurii ale diabetului se numără:

Vindecarea lentă a leziunilor deschise şi a infecţiilor.Diabetul de tip IIafectează abilitatea corpului de a se vindeca şi de a rezista infecţiilor.

Oboseală.Dacă nu mănânci zahăr,te vei simţi obosită şi uşor de iritat.

Poftă de mâncare accentuată. Fără insulină suficientă,muşchii şi organele sunt lipsite de energie,iar acest efect stimulează intens apetitul.

Sete contiuă şi urinări dese.Excesul de zahăr din sânge duce la eliminarea apei din ţesuturi. Acest lucru crează senzaţia de sete şi cu cât bei apă mai multă,cu atât urinezi mai des.

Alte simptome la care să fii atentă

Vedere înceţoşată.Dacă ai glicemia mărită,fluidele din corp şi chiar şi din ochi pot fi eliminate,iar acest lucu îţi afectează acuitatea vizuală.

Zone întunecate ale pielii. Unele persoane care suferă de diabet zaharat de tip II au pete închise la culoare pe piele sau zone cu cute pe corpul lor,în special la gât şi axile. Acest efect se poate produce din cauza rezistenţei la insulină.

Pierderea în greutate.În ciuda faptului că mănânci mai mult,ca să-ţi potoleşti foamea slabeşti. Asta se întâmplă,deoarece corpul nu mai are abilitatea de metaboliza glucoza şi foloseşte alte variante de combustibil,depozitate în muşchi şi grăsimi.

În plus faţă de aceste simptome,oamenii care sunt suspecţi de diabet zaharat se pot plânge de dureri de picioare şi de uscăciune a gurii.