Cauze frecvente ale buzelor crăpate

1 67475 original jpg jpeg

Buzele uscate şi crăpate sunt extrem de iritante mai ales în perioada rece a anului, când senzaţia de usturime se intensifică. Adevărul este că acestea sunt predispuse la crăpare, dat fiind că ele reprezintă cea mai subţire porţiune de piele de pe tot corpul.

În continuare vei afla care sunt cei mai frecvenţi factori care te fac să ai probleme cu buzele crăpate.

Vremea

Una dintre principalele cauze ale buzelor crăpate poate fi căldura intensă,dar nici vânturile puternice nu sunt de ignorat. Buzele tale pot deveni mai uscate atunci când,în mod constant,sunt expuse la temperaturi extreme.

Nu foloseşti balsam de buze

Chiar dacă iubeşti un anume tip de ruj,trebuie să ştii că înainte de a-l folosi,buzele tale au nevoie de o îngrijire corectă,de exfoliere a pielii moarte şi,abia după ce au fost hidratate şi curăţate corespunzător,poţi folosi acel ruj care îţi place atât de mult. În caz contrar,buzele vor avea un aspect solzos,neîngrijit şi murdar.

Nu alegi corect produsele de îngrijire

Niciun produs nu este întotdeauna potrivitpentru orice tip de piele. De aceea,deşi te-ai aştepta ca un produs mult lăudat să facă minuni cu buzele tale crăpate,este posibil să fii dezamăgită uneori. Se poate chiar să fii alergică la anumite ingrediente,ceea ce poate agrava problema.  Unii oameni sunt susceptibili de a fi alergici sau de a se irita atunci când produsele conţin una sau mai multe din următoarele elemente: uleiuri Capsicum,parfum,mentol,menthoxypropanediol,ghimbir sau mentă. Aşa că fii atentă şi la acest aspect. 

Deshidratarea

Crezi că deshidratarea îţi afectează numai corpul? Faptul că nu bei zilnic cantitatea minimă de apă recomandată,te poate face să ai buze crăpate. Când eşti deshidratată,impactul cel mai puternic va fi asupra buzelor.

Treci prea des cu limba peste buze

Faptul că îţi treci des limba peste buze nu remediază problema,ci o înrăutăţeşte. Mai mult,acest obicei se poate transforma într-un tic de care îţi va fi greu să scapi,ceea ce va face ca soluţionarea problemei să fie aproape imposibilă.