Cauze mai puţin ştiute ale migrenelor

1 73393 original jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat de multe ori să te supere o migrenă? Oamenii de ştiinţă spun că migrenele sunt cauzate de numeroşi factori. Dacă aceastea persistă, nu mai amâna vizita la medic.

Consumul de alcool

Dacă ai consumat prea mult alcool,este posibil să te confrunţi cu mahmureală a doua zi. Oamenii de ştiinţă cred că deshidratarea poate fi o cauză a durerilor de cap. Totodată,există în vinul roşu şi în alte băuturi alcoolice o substanţă cunoscută sub numele de tiramină,despre care specialiştii spun că ar putea fi cauza durerilor de cap după ce se consumă alcool. Tiramina se găseşte şi în brânza Cheddar,parmezan şi brânza elveţiană.

Deshidratare şi săritul peste mese

Dacă nu ai băut suficientă apă şi ai sărit peste o masă,atunci acestea ar putea fi motivele pentru apariţia migrenelor. Bea 8 pahare pe zi de apă şi ia masa la aceleaşi ore zilnic. Ai grijă ca din meniul zilnic să nu lipsească proteinele,glucidele complexe şi grăsimile sănătoase pentru a menţine nivelul zahărului din sânge stabil. Totodată,mănancă fructe şi legume cu un conţinut mare de apă.

Stres

S-a dovedit ştiinţific că între stres şi durerile de capexistă o foarte mare legătură. Oamenii de ştiinţă spun că migrenele apar de obicei după o situaţie tensionată. În perioadele de stres,organismul produce cortizol pentru a face faţă situaţiei stresante,iar apoi,când nivelurile de cortizol se reduc,apare migrena.

Probleme digestive

Potrivit medicinei chineze,capul reprezintă sistemul digestiv. Asta înseamnă că toate durerile de cap au legătură cu sănătatea digestivă. Ţine cont de ceea ce mănânci,pentru a vedea dacă după ce consumi anumite alimente te confrunţi cu disconfort digestiv,dar şi cu dureri de cap.

Alergii alimentare

Unele migrene şi dureri de cap sunt asociate cu alergiialimentare sau reacţii care pot fi cauzate de conservanţi,coloranţi artificiali,arome şi alţi aditivi. Laptele de vacă,ouăle,grâul,brânza,cofeina şi nitraţii care se găsesc în carnea procesată sunt cunoscute ca fiind cei mai frecvenţi vinovaţi de apariţia migrenelor.

Lipsa somnului

Un studiu recent arată că cei care ajung să doarmă 6 ore sau chiar mai puţin noapte de noapte sunt mai predispuşi să se confrunte cu dureri de cap decât cei care dorm 8 ore.