Cauze periculoase ale durerilor în piept
Durerile în piept pot fi un simptom al unei probleme minore de sănătate, dar şi al unei afecţiuni care-ţi poate pune viaţa în pericol. Descoperă care sunt cauzele care duc la apariţia acestora.
Boli cardiovasculare
Durerile în piept de natură cardiacă poartă denumirea de angină. O persoană se poate confrunta cu aceste dureri pe o perioadă scurtă de timp,sau pe una mai lungă,în jur de 15 minute,în funcţie de boala care a declanşat durerea. La atacul de cord durerea radiază în umărul şi piciorul drept şi debutează cu dureri puternice,care se intensifică.
Durerea în piept de cauză cardiacă poate fi un simptom al infarctului,al unei boli coronariene,al unei inflamaţii a ţesutului cardiac sau al anevrismului de aortă. Poţi avea dureri în piept de natură cardiacă şi dacă ai diabet,colesterol sau ateroscleroză,ai în familie rude care au boli de inimă sau dacă ai suferit până acum un atac de cord.
Citeşte şi:
Momente critice pentru inima ta
Hipertensiune
Creşterea presiuniisângelui în arterele care duc sângele la plămâni poate declanşa dureri. Această afecţiune poartă denumirea de hipertensiune pulmonară.
Arsurile la stomac
Creşterea acidităţii şi arsurile la stomacpot declanşa şi dureri în pipet. Spre deosebire de atacul de cord,arsurile la stomac nu sunt cauzate de acitivitatea fizică intensă.
Afecţiuni pulmonare
Embolismul pulmonar este a problemă de sănătate cauzată de un cheg de sânge care blochează sângele să mai circule în mod corespunzător. Şi inflamaţia ţesutului plămânilor sau încetarea funcţionării unui plămân pot duce la dureri în piept.
Herpesul
Este o infecţie virală cauzată de reactivarea unui virus care duce la apariţia pe suprafaţa pielii a unor bubiţe sau leziuni. Însă,înainte de erupţia pe piele,persoana afectată poate simţi în piept dureri,care capătă uneori senzaţia de arsură.
Alte cauze ale durerilor în piept:
Stresul
Atacurile de panică
Depresia
Exerciţiile fizice extenuante
Lovituri în zona pieptului