Cauzele durerilor de cap

1 68638 original jpg jpeg

Durerile de cap sunt la ordinea zilei, dar ce le declanşează, nu ştim. Primele lucruri care ne vin în minte sunt oboseala, stresul, tensiunea arterială ridicată, chiar şi postura. Cu toate acestea, există şi alte lucruri care le declanşează, de care s-ar putea să nu fim conştiente.

Iată care ar putea fi ceilalţi declanşatori ai durerii de cap:Efortul fizic

Acest tip de durere de cap este numită de către experţi ca tusea

. Este relativ frecventă,mai ales în timpul anotimpurilor reci şi la persoanele alergice. Declanşatorii includ:

-Tusea;

-Strănutul de mai multe ori pe parcursul zilei;

-Suflarea frecventă a nasului;

-Plânsul pentru o perioadă lungă de timp.

După cum se poate vedea,este rezultatul efortului fizic normal. Ei devin o problemă reală,atunci când începi să suferi de o durere de cap inconfortabilă. Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie când o răceală în care este prezent strănutul pe parcursul întregii zile,rezultatul final să fie o durere de cap îngrozitoare.

Răceala

Doctorii o numesc durere de cap stimul rece şi este o durere declanşată neobişnuit,pe care toţi am experimentat-o la un moment dat sau altul,dar puţini ştiu de ce. Acest tip de durere este foarte frecventă la cei care suferă de migrene. Care sunt cauzele?

-Expunerea la temperaturi scăzute. Sunt frecvente mai ales în timpul verii când aerul condiţionat este setat la o temperatură scăzută;

-Duşurile reci;

-Ploaia;

-Consumul de băuturi reci.

Presiunea

Aceasta este o altă problemă comună de care mulţi oameni de multe ori nu sunt conştienţi,iar rezultatul constă aproape întotdeauna într-o

inexplicabilă,la sfârşitul zilei.

-Purtarea unei pălării timp de câteva ore în timpul zilei;

-Bentiţele pot provoca dureri de cap dacă sunt purtate întreaga zi;

-Ochelarii de soare şi de lectură sunt cei care pot declanşa durerile de cap.

Telefonul mobil

Aceasta a devenit una dintre cele mai comune tipuri de dureri de cap în ultimii ani. Atât de mult,astfel încât medicii ne avertizează cu privire la consecinţele pe care le are asupra sănătăţii utilizarea excesivă a telefoanelor mobile,calculatoarelor sau alte dispozitive electronice.

Este important să fim conştiente de faptul că aceste tipuri de dispozitive emit radiaţii electromagnetice,care pot avea efecte negative asupra sănătăţii şi sunt cele care pot declanşa durerile de cap.

Prin utilizarea în mod excesiv a telefonului oboseşti ochii,devin roşii,şi în plus,apar durerile de cap,gât şi

. Pentru a evita aceste probleme,este recomandată scăderea luminozităţii ecranului telefonului. Un alt sfat este de a nu verifica telefonul în lumină puternică. Combinaţia dintre lumina soarelui şi cea a telefonului este cea care declanşează durerea de cap.

Credit foto:www.steptohealth.com