Cauzele frecvente ale durerilor abdominale

1 76885 original jpg jpeg

Una dintre cele mai frecvente dureri care ne trimit la spital este durerea abdominală. Cauzele acestui tip de durere sunt numeroase şi pot fi identificate cu exactitate doar în urma unui control medical. Totuşi, dacă te confrunţi cu o astfel de durere, iată care sunt posibilele cauze:

Apendicită

Apendicita este inflamarea apendicelui. Simptomele asociate acesteia sunt durerile abdominale, febra, greaţa, pierderea poftei de mâncare.Operaţia este singura modalitate prin care problema poate fi remediată, aşa că, dacă ai simptomele de mai sus este recomandat să te prezinţi la medic, pentru a evita posibilele complicaţii.

O boală inflamatorie pelvină

Cauzată de o infecţie, aproximativ 1.5 milioane de femei sunt diagnosticate anual cu o boală inflamatorie pelvină. Cele mai frecvente cauze ale bolii sunt infecţiile transmise pe cale sexuală. Pe lângă durerile din zona abdominală, simptomele mai includ sângerări, dureri de spate, dureri în timpul actului sexual. Netratată la timp, o astfel de afecţiune poate cauza infertilitate.

Cancer de colon

Durerile abdominale sunt asociate şi cu cancerul de colon. Alte simptome care indică o astfel de afecţiune sunt oboseala, pierderea inexplicabilă în greutate, sânge în scaun. Colonoscopia este procedura prin care medicul poate pune un diagnostic corect.

Pietre la rinichi

Greaţa, starea de vomă, dureri în urinare, sânge, alături de dureri în zona abdominală sunt simptome ale pietrelor la rinichi. De regulă, tratamentul acestei afecţiuni constă în mărirea cantităţii de lichide consumate şi tratament medicamentos. Se poate ajunge şi la o intervenţie chirurgicală în cazul în care pietrele formate nu sunt eliminate prin tratament.

Inflamaţia colonului

Cunoscută şi ca boala Crohn, această afecţiune se manifestă prin dureri abdominale, diaree, scădere în greutate, febră. Deşi nu există o cură pentru vindecarea bolii, scopul tratamentului este de reducere a inflamaţiei.

Sursa foto: Youtube