Ce afecţiuni poţi trata cu coaja de portocală

1 75579 original jpg jpeg

Portocalele sunt unele dintre cele mai comune fructe consumate în întreaga lume. Dar mulţi oameni nu ştiu că coaja fructului conţine proprietăţi medicinale, iar efectele lor asupra organismului previn dezvoltarea mai multor boli.

Reduce nivelul de colesterol

Cojile de portocale conţine fitochimicale şi flavonoide, care pot fi un remediu natural pentru persoanele cu colesterol mărit. Cei doi antioxidanţi curăţă arterele, prevenind formarea plăcii care cauzează blocaje şi cheaguri de sânge. În plus, au efecte pozitive şi asupra sănătăţii cardiovasculare, prevenind riscul de hipertensiune arterială, infarct miocardic şi accident vascular cerebral.

Previne arsurile la stomac

Compuşii activi din coaja de portocală au efect alcalin, reducând acidul gastric. Bea suc de portocale în fiecare dimineaţă, timp de 20 de zile sau pune coajă de portocală uscată în ceai.

Combate problemele respiratorii

Coaja de portocală are de până la 10 ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale. Această substanţă nutritivită combate bacteriile şi microbii şi previne afecţiuni, precum bronşită, răceală, gripă, alergii, astm sau cancer de plămâni.

Îmbunătăţeşte sănătatea dentară

A mesteca coajă de portocala este un obicei care ajută la reîmprospătarea respiraţiei, la combaterea bacteriilor din gură şi la evitarea îngălbenirii dinţilor. Coaja de portocale conţine extracte şi uleiuri esenţiale care oferă o barieră protectoare împotriva daunelor plăcii bacteriene şi a infecţiilor asociate acesteia. Dacă ai dinţii sensibili, poţi adăuga coajă de portocală rasă în pasta de dinţi.

Te ajută să slăbeşti

Portocala este sursă bogată de fibre şi proprietăţi detoxificante, dă senzaţie de saţietate şi are un conţinut scăzut de calorii. Adaugă coajă de portocală în ceai sau în alte reţete, mai ales dacă vrei să slăbeşti.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Conţinutul ridicat de vitamina C reduce petele şi alte semne cauzate de îmbătrânirea prematură. Infuziile cu coajă de portocală pot fi folosite ca un toner natural, împiedicând formarea punctelor negre, a coşurilor şi a acneei.

Credit foto: www.huffingtonpost.comRecente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg