Ce boli se ascund în spatele durerilor de stomac

1 70459 original jpg jpeg

Durerea abdominală descrie durerea care provine de la organele aflate în cavitatea abdominală: stomac, intestin subţire, colonul, ficat, vezică biliară şi pancreas. Sunt numeroase cauze care duc la apariţia durerilor în acestă zonă. Iată care sunt acestea!

Info

Când mergi la medic,spune-i exact unde au început durerile şi care este gradul lor de severitate. De asemenea,cât de dese sunt şi dacă apar înainte sau după masă.

Dureri acute după masă

Acestea sunt în mare parte cauzate de gazele în exces din sistemul digestiv. Mai mult,ele pot anunţa un eventual ulcer. Ne confruntăm cu astfel de gaze,dar,uneori,acestea ar putea fi semnul unor boli de inimă sau calculi biliari.

Gazele în exces din sistemul digestive pot apărea din cauza înghiţirii de aer,atunci când mâncăm sau bem. Există totuşi posibilitatea ca anumite ingrediente din alimentele pe care le consumăm să ducă la apariţia gazelor atunci când interacţionează cu bacteriile din colon.

Dureri de stomac remedii - Poţi să eviţi apariţia acestor dureri acute de stomac după masă respectând câteva reguli simple.

  • Mănâncă porţii mici de mai multe ori pe zi.
  • Mănâncă încet şi mestecă foarte bine alimentele.
  • Nu consuma alimente când eşti pe fugă,supărată sau stresată,deoarece anxietatea poate interfera cu sistemul digestiv.

Dureri abdominale în partea stângă

Aceasta ar putea indica o problemă la nivelul colonului. Cancerul sau inflamaţia colonului poate afecta peretele abdominal. Această problemă de sănătate provoacă dureri abdominale în partea stângă. În acest sens,colonoscopia joacă un rol important.

Durerea poate fi simptomul unei alte boli şi anume diverticulita. Aceasta este o inflamaţie a unor structuri sub forma unor saci ce se formează din pliurile mucoasei intestinale. Totodată,boala Crohn poate provoca diaree şi sânge în scaun,pe lângă dureri abdomninale în partea stângă.

Dureri abdominale în partea dreaptă

Acestea pot să apară în cazul unor pietre la rinichi. În cele mai multe situaţii,durerea începe din spate şi se mută în faţă,deşi în cazul în care ai pietre mici la rinichi este posibil să nu simţi nimic până când durerea nu ajunge în partea dreaptă a abdomenului.

Durerile abdominale în partea dreaptă pot să apară şi în cazul ulcerului gastric. Dacă acestea sunt însoţite de dureri în piept şi apar în partea superioară a stomacului,este posibil să suferi de această afecţiune. Durerea este mai intensă şi repetativă pe stomacul gol.

Alte afecţiuni

Durerile de stomac pot să apară şi în cazul pancreatitei. Totodată,femeile care se confruntă cu o sarcină extrauterină suferă de multe ori de dureri abdominale pe partea dreaptă. Tulburările inflamatorii intestinale apar,în general,în rândul tinerilor cu vârsta între 20 şi 40 de ani. Colita ulcerativă este,de asemenea,o boală comună în rândul tinerilor. Aceasta este,de regulă,un precursor al cancerului de colon.