Ce efecte adverse au cele mai administrate pastile

1 71967 original jpg jpeg

Luăm frecvent antiinflamatoare, cum este aspirina, antibiotice, analgezice şi le considerăm prietenii buni la nevoie. Dar câţi dintre noi citim cu atenţie rubrica în care sunt enumerate reacţiile adverse date de fiecare medicament în parte?

Fie că apelezi la calmante,la pastile cu efect antiinflamator sau la medicamentele care combat infecţiile bacteriene,este important să nu abuzezi de ele. Iată care sunt reacţiile adverse pentru principalele grupe de medicamente,observate în cadrul studiilor ştiinţifice.

Pe lângă efectele negative serioase pe care le dau substanţele conţinute de pastile,sunt şi unele ingrediente care se manifestă chiar amuzant.

Paracetamolul

Îl luăm la primul semn de răceală,dar nu ştim că paracetamolul are şi un efect calmant destul de eficient. În plus,paracetamolul,fie el sinus sau simplu,poate avea şi alte consecinţe asupra organismului,de fapt a psihicului:diminuează spaima şi emoţiile.

Aspirina

Data viitoare când iei o aspirină,aşteaptă-te să simţi o stare de euforie. Aşa spun oamenii de ştiinţă care au studiat efectele aspirinei.

Din experimente a reieşit că aspirina induce o stare asemănătoare cu beţia,mai ales când este administrată după sau înainte să mănânci o salată de legume ori bei sucuri acidulate.

Distonocalmul

Acesta favorizează apariţia indigestiilor,în special în situaţia când este combinat cu dulciuri sau produse bogate în grăsimi.

Antinevralgicul

Poate nu ştiai asta despre antinevralgic,dar acest medicament conţine cofeină. De aceea,de fiecare dată când iei un antinevralgic,ia în calcul că nu vei mai dormi aşa de bine,pentru că favorizează insomniile.

Algocalminul

Ştii ce e interesant la acest medicament? După ce îl iei simţi o stare de „imponderabilitate“,adică e posibil să ai impresia că ai mai slăbit,eşti mai uşoară.