Ce este bulimia nervoasă şi care sunt cauzele ei?

1 71846 original jpg jpeg

Bulimia nervoasă este o tulburare de alimentaţie, care poate pune viaţa în pericol prin ingerarea unei cantităţi anormal de mari de produse într-o perioadă scurtă de timp, urmată de o încercare de a evita creşterea în greutate prin eliminarea acesteia, după ce a fost consumată.

Mâncarea este eliminată prin vărsături forţate,utilizarea excesivă de laxative sau diuretice. Din moment ce el sau ea poate avea episoade de eliminare a mâncării în secret,ei sunt adesea în măsură să-şi ascundă problema pentru o perioadă lungă de timp. Cei care suferă de bulimie nervoasă folosesc adesea aceste comportamente într-o încercare de a preveni creşterea în greutate şi/sau ca un mijloc de a face faţă unor circumstanţe sau situaţii dificile. Pentru aceste persoane,este recomandat un tratament în colaborare cu un specialist în domeniu.

Este de două feluri

Bulimia nervosă prin eliminarea mâncării-în majoritatea cazurilor,cei care suferă de această tulburare de alimentaţie vor apela la vărsături autoinduse sau vor face abuz de laxative,diuretice sau clisme.

Bulimia nervosă fără eliminarea mâncării-în această formă de bulimie nervoasă,individul va folosi alte metode pentru a nu lua în greutate,cum este repausul alimentar excesiv. În aceste cazuri,forma tipică de eliminare a mâncării,cum sunt vărsăturile autoinduse,nu sunt utilizate regulat.

Cauzele bulimiei

Cauza exactă a bulimiei nervoase este în prezent necunoscută. Specialiştii cred că mai mulţi factori contribuie la dezvoltarea acestei tulburări de alimentaţie,inclusiv influenţele genetice,de mediu,psihologice şi culturale. Unele dintre principalele cauze ale bulimiei includ:stresul,antecedente de abuz sau traume,stimă de sine scăzută.

Cu ce tratament te vindeci de boală

Din moment ce imaginea negativă asupra corpului şi stima de sine scăzută sunt adesea factorii care stau la baza bulimiei,este important ca terapia să fie integrată în procesul de recuperare. Tratamentul include,de obicei:îmbunătăţirea părerii despre sine,recunoaşterea şi schimbarea credinţelor iraţionale legate de greutatea şi forma corpului şi rezolvarea problemelor emoţionale. Faza finală a tratamentului se concentreaza pe vindecarea de problemele emoţionale care ar putea cauza această tulburare de alimentaţie.

Credit foto:www.womenwellness.orgRecente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg