Ce este bulimia nervoasă şi care sunt cauzele ei?

1 71846 original jpg jpeg

Bulimia nervoasă este o tulburare de alimentaţie, care poate pune viaţa în pericol prin ingerarea unei cantităţi anormal de mari de produse într-o perioadă scurtă de timp, urmată de o încercare de a evita creşterea în greutate prin eliminarea acesteia, după ce a fost consumată.

Mâncarea este eliminată prin vărsături forţate,utilizarea excesivă de laxative sau diuretice. Din moment ce el sau ea poate avea episoade de eliminare a mâncării în secret,ei sunt adesea în măsură să-şi ascundă problema pentru o perioadă lungă de timp. Cei care suferă de bulimie nervoasă folosesc adesea aceste comportamente într-o încercare de a preveni creşterea în greutate şi/sau ca un mijloc de a face faţă unor circumstanţe sau situaţii dificile. Pentru aceste persoane,este recomandat un tratament în colaborare cu un specialist în domeniu.

Este de două feluri

Bulimia nervosă prin eliminarea mâncării-în majoritatea cazurilor,cei care suferă de această tulburare de alimentaţie vor apela la vărsături autoinduse sau vor face abuz de laxative,diuretice sau clisme.

Bulimia nervosă fără eliminarea mâncării-în această formă de bulimie nervoasă,individul va folosi alte metode pentru a nu lua în greutate,cum este repausul alimentar excesiv. În aceste cazuri,forma tipică de eliminare a mâncării,cum sunt vărsăturile autoinduse,nu sunt utilizate regulat.

Cauzele bulimiei

Cauza exactă a bulimiei nervoase este în prezent necunoscută. Specialiştii cred că mai mulţi factori contribuie la dezvoltarea acestei tulburări de alimentaţie,inclusiv influenţele genetice,de mediu,psihologice şi culturale. Unele dintre principalele cauze ale bulimiei includ:stresul,antecedente de abuz sau traume,stimă de sine scăzută.

Cu ce tratament te vindeci de boală

Din moment ce imaginea negativă asupra corpului şi stima de sine scăzută sunt adesea factorii care stau la baza bulimiei,este important ca terapia să fie integrată în procesul de recuperare. Tratamentul include,de obicei:îmbunătăţirea părerii despre sine,recunoaşterea şi schimbarea credinţelor iraţionale legate de greutatea şi forma corpului şi rezolvarea problemelor emoţionale. Faza finală a tratamentului se concentreaza pe vindecarea de problemele emoţionale care ar putea cauza această tulburare de alimentaţie.

Credit foto:www.womenwellness.org



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg