Ce este depresia post-partum

1 60613 original jpg jpeg

Nimeni nu ştie sigur de ce unele femei suferă de depresia post-partum, iar altele nu. Scăderea bruscă a hormonilor, estrogen şi progesteron, după naştere şi lipsa somnului pot declanşa problema.

Ce este

Depresia post-partum este o depresie temporară care apare după naştere. Aceasta poate să aibă un debut precoce sau unul tardiv. Se poate dezvolta oricând,de la câteva săptămâni până la un an după naştere,dar este mai frecventă în primele trei luni după naştere.

Citeşte şi:

Cum adormi copilul mai uşor

Cum te asiguri că vei naşte un copil sănătos

Depresia post-partum cu debut precoce poate afecta 80% dintre femeile care nasc. Acesta debutează imediat după naştere şi,de obicei,trece după câteva săptămâni,fără tratament medical.

Depresia post-partum tardivă debutează mai târziu şi este o formă mai severă,ce apare la câteva săptămâni după naştere. În general,aceasta afectează aproximativ 10 -16% din femeile care nasc.

Cum o recunoşti

Este normal să fii emoţionată când tocmai ai dat naştere unui copil. Schimbările hormonale,lipsa somnului şi de adaptare la viaţă cu un nou-născut poate părea copleşitoare. Dar dacă te simţi tristă,capricioasă,fără speranţă pentru mai mult de câteva săptămâni,ai putea suferi de depresia post-partum. Unele femei,de asemenea,spun că nu simt nicio bucurie sau entuziasm când se gândesc la copilul lor şi nici nu se mai bucură de lucrurile care le făceau plăcere în trecut.

Grija de un nou-născut tulbură somnul fiecărei mame,dar depresia post-partum poate cauza probleme de somn mai mari. Fie îţi este foarte greu să adormi,fie dormi prea mult.

Un alt simptom comun al depresiei post-partum  este legat de mâncare. Fie mănânci mai puţin,fie mai mult ca de obicei. În timp ce unele femei mânăncă pentru confortul lor,atunci când sunt deprimate,altele îşi pierd complet interesul faţă de produsele alimentare. O nutriţie sănătoasă este importantă mai ales dacă alăpteazi. Dar,dacă pofta de mâncare se schimbă dramatic şi te simţi tristă sau copleşiă,discută cu medicul despre asta.

Tratamentul indicat

Multe femei cu depresie post-partum îşi găsesc alinarea după ce vorbesc cu un terapeut. Acesta ascultă şi oferă strategii pentru a face faţă gândurile negative şi sentimentelor pe care le ai. Totodată,este foarte important să te asiguri că ai un ajutor cu treburile casnice şi cu îngrijirea copilului. Este foarte important să-ţi informezi medicul dacă te confrunţi cu o depresie,care durează mai mult de două săptămâni.Recente

dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg