Ce medicamente nu trebuie luate împreună

1 71974 original jpg jpeg

Mai ales atunci când obişnuim să ne tratăm „după ureche” riscăm să ne trezim cu diverse complicaţii. Află din articolul nostru de ce unele pastile nu trebuie luate niciodată în acelaşi timp.

Indiferent de tratamentul medicamentos pe care îl urmezi,este foarte important să ceri mai multe detalii medicului sau farmacistului despre posibilele efecte secundare şi,desigur,să citeşti prospectul. Administrarea concomitentă a medicamentelor poate duce la amplificarea efectului sau,dimpotrivă,la reducerea acestuia ori pot surveni reacţii secundare grave.

Riscurile sunt şi mai mari la persoanele care urmează tratamente de lungă durată (pentru hipertensiune arterială,pentru scăderea colesterolului „rău” sau pentru bolile cronice),întrucât acestea pot interacţiona,de pildă,cu medicamentele indicate în răceală,gripă sau în unele tulburări digestive.Aspirina creşte efectul anticoagulantelorPrintre tratamentele care necesită o atenţie sporită se numără anticoagulantele orale (prescrise pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge). De obicei,administrarea acestora se face pe perioade lungi,existând o probabilitate mai mare ca ele să interacţioneze cu alte medicamente.

De aceea,dacă iei anticoagulante,menţionează acest lucru farmacistului în caz că ai nevoie să iei alte medicamente. De pildă,administrarea în acelaşi timp a anticoagulantelor cu aspirină sau cu ibuprofen creşte riscul de hemoragie internă.

La rândul lor,antiacidele (indicate în ulcer sau arsuri gastrice) pot să scadă absorbţia anticoagulantelor. Aspirina trebuie evitată şi de persoanele care urmează tratament cu astm bronşic,pentru că poate favoriza producerea unei crize.

Citeşte restul articolului pe clicksanatate.ro.Recente

planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg