Ce medicamente nu trebuie luate împreună

1 71974 original jpg jpeg

Mai ales atunci când obişnuim să ne tratăm „după ureche” riscăm să ne trezim cu diverse complicaţii. Află din articolul nostru de ce unele pastile nu trebuie luate niciodată în acelaşi timp.

Indiferent de tratamentul medicamentos pe care îl urmezi,este foarte important să ceri mai multe detalii medicului sau farmacistului despre posibilele efecte secundare şi,desigur,să citeşti prospectul. Administrarea concomitentă a medicamentelor poate duce la amplificarea efectului sau,dimpotrivă,la reducerea acestuia ori pot surveni reacţii secundare grave.

Riscurile sunt şi mai mari la persoanele care urmează tratamente de lungă durată (pentru hipertensiune arterială,pentru scăderea colesterolului „rău” sau pentru bolile cronice),întrucât acestea pot interacţiona,de pildă,cu medicamentele indicate în răceală,gripă sau în unele tulburări digestive.Aspirina creşte efectul anticoagulantelorPrintre tratamentele care necesită o atenţie sporită se numără anticoagulantele orale (prescrise pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge). De obicei,administrarea acestora se face pe perioade lungi,existând o probabilitate mai mare ca ele să interacţioneze cu alte medicamente.

De aceea,dacă iei anticoagulante,menţionează acest lucru farmacistului în caz că ai nevoie să iei alte medicamente. De pildă,administrarea în acelaşi timp a anticoagulantelor cu aspirină sau cu ibuprofen creşte riscul de hemoragie internă.

La rândul lor,antiacidele (indicate în ulcer sau arsuri gastrice) pot să scadă absorbţia anticoagulantelor. Aspirina trebuie evitată şi de persoanele care urmează tratament cu astm bronşic,pentru că poate favoriza producerea unei crize.

Citeşte restul articolului pe clicksanatate.ro.Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg