Ce poţi păţi dacă bei prea multă apă

1 73809 original jpg jpeg

Hidratarea corpului este esenţială şi ar trebui să bei cel puţin 2 litri de apă zilnic, dacă vrei să ţii departe bolile. Ca orice lucru consumat în exces care face rău, şi apa poate să aibă un efect îngrijorător asupra corpului.

Experţii în domeniu au descoperit că dacă bei prea multă apă în timp ce faci efort la sală,să zicem,poţi suferi de hiponatremie,care se traduce printr-o diminuare a nivelului de sodiu din plasmă.

Hiponatremia semnifică,de fapt,o hiperhidratare şi poate avea consecinţe fatale,spun oamenii de ştiinţă. Un grup de nu mai puţin de 17 experţi internaţionali au colaborat pentru a schimba setul de măsuri care se referă la consumul de apă,respectiv la evitarea hiponatremiei.

Prea multă apă îţi pune viaţa în pericol

Concluzia dramatică la care au ajuns cercetătorii este că dacă bei apă în exces în timp ce depui efort susţinut îţi pui viaţa în pericol.

În cercetările experţilor s-au luat în calcul şi cazurile a 14 atleţi decedaţi din cauza hiponatremiei. Apariţia afecţiunii a avut o strânsă legătură cu excesul de apă consumat,dar şi de băuturienergizante.

Prin urmare,noul set de măsuri care vizează sănătatea organismului prin hidratare impune o regulă de bază şi de bun simţ în privinţa apei.

Astfel,pentru a evita hiponatremia,în timpul şedinţelor de fitness sau de alergat,spre exemplu,consumul de apăsă se face doar la cerere,mai bine spus când intervine senzaţia de sete.

Maratoniştii şi înotătorii,la risc

Potrivit cercetătorilor,persoanele care participă constant la competiţii de alergat precum sunt maratoanele,dar şi înotătorii ori persoanele care fac şedinţe de exerciţii fizice milităreşti sunt la risc să dezvolte această afecţiune care poate provoca decesul.