Ce riscuri implică sarcina la peste 35 de ani

1 70013 original jpg jpeg

Vârsta la care femeile au primul lor copil a crescut constant în ultimii douăzeci de ani. Astfel, nu puţine sunt cele care hotărăsc să devină mame abia la 35 de ani. Medicii avertizează că sarcina la această vârstă nu este lipsită de riscuri.

Malformaţii ale fătului

Odată cu înaintarea în vârstă a mamei,riscul de a avea un copil cu malformaţii creşte foarte mult. Şi asta pentru că există riscul ca o celulă să aibă un număr anormal de cromozomi,situaţie ce poartă numele,în termeni medicali,de nondisjuncţie. Problema poate duce ca bebeluşul să se nască cu sindromul Down.

O sarcină multiplă

Femeile de peste 35 de ani sunt,de asemenea,susceptibile să aibă o sarcină multiplă.  Posibilitatea ca ele să aibă gemeni creşte odată cu vârsta înaintată. De asemenea,apelarea la fertilizarea in vitroa crescut numărul de copii gemeni,în ultimii douăzeci de ani.

Avort

Vârsta înaintată a mamei poate duce la avort spontan,situaţie cu care se confruntă 25% din femeile în vârstă de până în 40 de ani. Asta se întâmplă din cauza anomaliilor cromozomiale. De asemenea,moartea fătului este frecventă la femeile de peste 35 de ani şi acestea sunt,de asemenea,mult mai susceptibile de a avea un copil cu o greutate mică la naştere.

Probleme de sănătate

Viitoarele mame de peste 35 de ani pot avea în timpul sarcinii numeroase probleme de sănătate. Hipertensiunea arterială se poate dezvolta în timpul sarcinii. De aceea,ele trebuie să fie monitorizate cu atenţie şi în cazul în care problema se agravează,există riscul ca bebeluşul să se nască prematur.

Diabetul gestaţional este o altă problemă cu care femeile de peste 35 de ani se pot confrunta în sarcină. Dacă medicul ţi-a confrimat că ai diabet,este important să verifici constant nivelul zahărului din sânge şi să ţii dietă pe tot parcursul sarcinii. În cazul în care boala nu este tratată corect,copilul poate lua foarte mult în greutate şi să apară complicaţii la naştere.

Naştere prin cezariană

Din moment ce femeile de peste 35 de ani au un risc crescut de a se confrunta cu multe probleme medicale,apare situaţia ca ele să trebuiască să facă cezariană. În plus,ele se pot confrunta cu placenta previa sau cu preeclampsie,boală care este cauzată de tensiunea arterială mare.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg