Ce rişti să păţeşti dacă nu bei suficientă apă

1 72208 original jpg jpeg

Consumul de apă este vital pentru buna funcţionare a organismului. Atunci când nu bei suficientă apă, rişti să te confrunţi cu numeroase probleme de sănătate.

Pierderea de fluide corporale şi sare

Consumul unei cantităţi mai mici de apă poate duce la pierderea de lichide şi săruri esenţiale din organism. Acesta nu poate funcţiona corect fără suficientă sare şi fluide. Această lipsă poate duce la apariţia ochilor şi a gurii uscate. Deshidratarea extremă poate să fie,uneori,fatală.

Creşterea tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este frecventă la persoanele care sunt de multe ori deshidratate. Atunci când celulele corpului se confruntă cu lipsa apei,glanda pituitară secretă o substanţă chimică numită vasopresină. Aceasta provoacă reducerea în dimensiune a vaselor de sânge,în anumite părţi ale organismului. Din această cauză,creşte tensiunea arterială,favorizând apariţia hipertensiuni.

Extenuarea organismului

Dacă nu consumi suficientă apă,este posibil să te confrunţi cu oboseală extremă. Când ţesuturile şi celulele corpului nu primesc destulă apă,activitatea enzimatică încetineşte iar organismul este privat de energie.

Constipaţia şi problemele digestive

Când nu bei suficientă apă,alimentele nedigerate din organism nu se mai elimină,ceea ce duce la acumularea de toxine. Acest lucru favorizează apariţia constipaţiei,care poate duce mai departe la tulburări digestive,cum sunt balonarea,gazele,sindromul colonului iritabil,dureri de stomac,greaţă şi pierderea poftei de mâncare.

Creştere în greutate

De multe ori,atunci când nu consumi destulă apă,ai tendinţa de a confunda setea cu foamea. Astfel,mănânci mai mult şi pui kilograme în plus pe tine. Atunci când bei cantităţi mari de apă,metabolismul este stimulat,nu lent.

Infecţii ale tractului urinar

Consumul insuficient de apăpoate duce la afecţiuni dureroase şi,uneori,grave,cum sunt infecţiile tractului urinar şi cistită-mai ales la femei. Senzaţia de arsură în timp ce urinezi,nevoia frecventă de a urina,durere în partea inferioară a spatelui,urina urât mirositoare,prezenţa sângelui în urină şi febră sunt simptome ale infecţiilor urinare.