Ce se întâmplă în corp când au loc modificări hormonale

1 72287 original jpg jpeg

Pentru ca organismul uman să funcţioneze corespunzător are nevoie de hormoni, care sunt esenţiali. Dar, atunci când aceştia suferă mici schimbări, apar modificări în întregul mod de funcţionare al corpului. Ştii ce se întâmplă atunci când hormonii nu îşi îndeplinesc îndatoririle?

Iată ce se întâmplă în organism când sunt prezente schimbări hormonale:

Glandele care produc hormonii feminini încep să reducă secreţa în jurul vârstei de 50 de ani. Pentru femei,aceste modificări pot avea consecinţe substanţiale. În plus,înţelegând efectele ar putea să le ajute să înţeleagă şi să ia măsuri în acest caz.S-au făcut numeroase studii pentru a se stabili cu exactitate ce efecte au modificările hormonale asupra organismului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste glande au fost iniţial concepute pentru a produce estrogen,împreună cu alţi hormoni în timpul vieţii unei femei. Dar organele de reproducere,împreună cu nutriţia neechilibrată,lipsa exerciţiilor fizice şi nivelul crescut de stres,au dus la creşterea presiunii asupra acestor glande,care au început să funcţioneze necorespunzător încă de la o vârstă fragedă.

Efectele pe care le au modificările hormonale şi pe care tu le resimţi:

Atunci când hormonii nu-şi îndeplinesc funcţiile,ajungi să te confrunţi cu bufeuri,uscăciune vaginală,insomnie şi îngrăşare inexplicabilă. Femeile se confruntă,de asemenea,cu modificări ale dispoziţiei,scăderea libidoului sexual şi chiar depresie.

Totodată,când hormonii nu funcţionează bine,ciclurile menstruale sunt neregulate,apar coşuri pe faţă,iar cel mai neplăcut dintre toate este părul facial care începe să crească peste tot. În plus,te simţi în mod constant tot mai obosită,începi să suferi de modificări ale dispoziţiei şi cel mai rău dintre toate,începe să-ţi fie greu să-ţi aminteşti lucruri.

De asemenea,vei începe să mănânci în exces şi-ţi va fi foame mai mereu. Dar,există şi alte semne pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când în corp există modificări hormonale. Infecţiile pielii,părul care nu mai creşte,pielea care se usucă,constipaţia,ochii care par tot mai mari,şi altele.Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg