Ce simptome are cancerul tiroidian

1 71695 original jpg jpeg

Cancerul de tiroidă este descoperit în cele mai multe cazuri întâmplător, atunci când sunt efectuate ecografii sau tomografii pentru alte afecţiuni. Pentru a nu ajunge în această situaţie, află ce simptome are cancerul tiroidian!

Noduli la nivelul gâtului

Dacă bărbaţii descoperă nodulii în timp ce se bărbieresc,femeile ar putea să-i observe atunci când aplică machiajul,mai exact în timp ce întind fondul de ten pe gât. Aproape 90% din noduli au origine benignă,dar dacă observi o umflătură la mijlocul gătului ar fi cazul să te îngrijorezi. Îţi poţi da seama dacă nodulul este unul de origine canceroasă făcând un mic test. Înghite şi observă dacă în acest timp umflătura se mişcă de sus în jos. Majoritatea nodulilor sunt fixi,aşadar nu se mişcă atunci când înghiţi.

Voce îngroşată

Nervii laringieni,cei care controlează muşhii care închid şi deschid corzile vocale sunt poziţionaţi în spatele tiroidei. În unele cazuri,în special atunci când nodulii sunt canceroşi,aceştia se pot dezvolta şi dincolo de tiroidă,afectând corzile vocale. Astfel vocea se îngroaşă şi devine mai răguşită.

Tuse cronică

O parte din cei care suferă de cancer la tiroidă se confruntă cu o tuse persistentă,care nu este însoţită de răceală sau alte simptome. Acest fel de tuse nu este de natură infecţioasă şi din acest motiv nu este însoţiră de febră.

Dificultate la înghiţit

Dacă simţi dureri sau o stânjeneală în timp ce îmghiţi atunci este un semn că nodulii sunt foarte mari,iar tipul de cancercu care te confrunţi este unul agresiv. Aşadar nu întârzia consultul la doctorul specialist.

Probleme de respiraţie

Tiroidaeste situată pe partea superioară a traheii. Aşadar,atunci când aceasta este invadată de noduli,ea poate pune presiune pe trahee,îngreunând respiraţia.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg