Ce spun ochii despre sănătatea ta?

1 69775 original jpg jpeg

Lipsa sprâncenelor, vederea înceţoşată, ochi înroşiţi, umflarea pleoapelor - toate sunt semne că ai probleme grave de sănătate.

Umflarea pleoapele inferioare

Cei mai mulţi oameni fac greşeala să creadă că o protuberanţă sau o umflătură în pleoapainferioară este doar un ulcior. Cu toate acestea,dacă umflătura nu trece,ar putea fi vorba de cancer. Carcinoamele glandelor sebacee sunt rare şi arată ca un ulcior,dar ţin o perioadă lungă sau continuă să apară în acelaşi loc.

Lipsa sprâncenelor

Dacă ai avut sprâncene bogate,iar acum firele au început să cadă,nu ignora acest simptom. Pierderea firelor este semn că suferi de boli tiroidiene.

Intoleranţă la lumină

Aceasta este de obicei un semn că o migrenă severă este pe cale să înceapă. Dacă te confrunţi cu această neplăcere,încearcă să te odihneşti şi ia un sedativ pentru calmarea durerii.

Ochi înroşiţi

Albul ochilor  este roz sau roşu? Este semn că ceva îţi irită ochii. Acesta este frecvent un simptom precoce al alergiilor. Poţi să fii alergică la un produs alimentar,polen,plante,mucegai sau alte substanţe chimice. Este important să identifici alergenul înainte ca simptomele să se agraveze.

Probleme bruşte de vedere

Dacă dintr-o dată nu mai vezi,este posibil să suferi un accident vascular cerebral. În timpul unui accident vascular cerebral fluxul de sânge spre creier este intrerupt,situaţie care duce la vedere dublă,întunecată sau pierderea completă a vederii la unul sau la ambii ochi.

Vedere înceţoşată când stai la calculator

Nu considera acest simptom ca fiind pur şi simplu semn că eşti prea obosită. S-ar putea să te confrunţi cu sindromul privitului la calculator,adică te concentrezi foarte tare ca să priveşti un ecran cu contrast scăzut. Asta duce la încordarea muşchilor ochilor şi vedere înceţoşată.

Pupile mărite

Atunci când pupilele se dilată,ochiipar negri. Asta ar trebui să se întâmple în mod natural când te afli într-o încăpere întunecată. Dacă se întâmplă într-o zonă luminoasă,acesta poate fi un semn că un atac de cord este pe cale să aibă loc.

Ochi bulbucaţi

Unii oameni au ochii în mod natural bulbucaţi,dar ar trebui să te preocupe dacă te confrunţi cu asta dintr-o dată. Acest simptome se întâlneşte cu precădere la persoanele care au hipertiroidism.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg