Ce suplimente alimentare să nu combini niciodată

1 67005 original jpg jpeg

Teoretic, suplimentele alimentare sunt recomandate pentru a ajuta la îmbunătăţirea stării de sănătate. Totuşi, în anumite situaţii suplimentele alimentare pot face mai mult rău decât bine. Află ce suplimente alimentare să nu combini niciodată!

Uleiul de peşte

Dacă iei suplimentele de ulei de peşte cu medicamentele pentru scăderea tensiunii rişti să treci în extrema cealaltă şi să-ţi scadă tensiunea prea mult,asta pentru că uleiul de peşte creşte eficienţa acestor pastile. De asemenea,dacă iei ulei de peşte împreună cu pilulele anticoncepţionale,acestea de urmă reduc efectul  benefic al Omega-3. La fel de contraindicată este asocierea dintre ulei de peşte şi suplimente din plante cum este ginkgo-biloba deoarece subţiază sângele şi favorizează hemoragiile.

Calciul

Calciul poate limita asimilarea de către organism a anumitor medicamente,cum sunt cele pentru osteoporoză,antibioticele sau medicamentele recomandate pentru hipotiroidism.

Melatonina

Multe persoane resimt o stare de greaţă atunci iau suplimente de melatonină şi din acest motiv le iau cu un sedativ uşor. Însă acest lucru nu este recomandat deoarece aceste două medicamente pot induce o stare pronunţată de somnolenţă. Melatonina încetineşte în acelaşi timp coagularea sângelui şi micşorează eficienţa medicamentelor menite să scadă tensiunea.

Vitamina D

Dacă suferi de o carenţă de vitamina D este recomandat să nu iei aceste vitamine odată cu cele pentru scăderea colesterolului,deoarece le vor anula efectul. Asocierea vitamine D cu pastilele diuretice duce la acumularea de mult calciu în organism,ceea ce poate favoriza apariţia problemelor la rinichi.

Echinaceea

Această plantă este de folos celor care au sistemul imunitar slăbit şi care răcesc cu uşurinţă. Însă,pentru a evita alte probleme de sănătate,este recomandat ca suplimentele de echinaceea să nu fie combinate cu medicamentele care conţin steroizi.