Ce ţi se poate întâmpla dacă dormi pe burtă

1 78362 original jpg jpeg

Fiecare om are o poziţie de dormit preferată; unii dorm pe spate, pe partea dreaptă sau stângă, în timp ce alţii preferă să doarmă pe burtă. Care dintre ele crezi că este cea mai ”sănătoasă”? Poate părea ciudat, însă specialiştii spun că dormitul pe burtă ne afectează sănătatea. Motivul?

Cum îţi afectează sănătatea dormitul pe burtă

Mulţi dintre cei care dorm pe burtă se trezesc cu durere de spate sau de gât, dar nu conştientizează care este cauza reală. Ea apare pentru că toată greutatea este lăsată pe jumătate din gât, plus că este imposibil să ai o poziţie corectă a coloanei vertebrale în timp ce dormi.

Iar presiunea pusă pe coloana vertebrală afectează şi celelalte organe din corp, motiv pentru care a doua zi te trezeşti cu durere de spate, care poate fi destul de intensă. De asemenea, te poţi trezi în miezul nopţii de amorţeală şi furnicături, în special la nivelul membrelor superioare. Dar nu uita că cel mai afectat de această poziţie este gâtul. Te-ai trezit vreodată cu gâtul înţepenit sau cu durere de cap? Motivul poate fi poziţia în care ai dormit!

Efectele negative ale dormitului pe burtă

Dormitul în această poziţie pentru o perioadă mai lungă de timp poate cauza hernie de disc, provocând o deplasare a discurilor intervertebrale care susţin coloana vertebrală. În plus, pot fi afectaţi şi nervii.

Dacă eşti însărcinată, ar trebui să fii extrem de atentă. Chiar dacă tu dormi de obicei în această poziţie, nu este recomandată pentru perioada sarcinii. Greutatea pe care o ai pune deja presiune pe coloana vertebrală. Recomandat este să se doarmă pe spate!