Poziţii de dormit care dezvăluie sentimentele faţă de partener

poziţii de dormit jpeg

Aceste poziţii de dormit ale corpului în timpul somnului pot spune foarte multe lucruri legate de dispoziţiile şi sentimentele partenerilor.

Partenerii de cuplu pot să mimeze o serie întreagă de stări,dar nu pot păcăli pe nimeni până la capăt:poziţiile în care dorm spun,invariabil,adevărul,oferind informaţii despre legătura lor emoţională. Sunt multe lucruri de învăţat din acest tip de comunicare:ea ne spune când relaţia merge mai bine sau mai rău. Dacă poziţiile de somn se schimbă radical peste noapte,este timpul să ne întrebăm ce anume a dus la asta.

1. Poziţii de dormit - Dragoste şi siguranţă

Mai ales în primii ani de convieţuire,partenerii dorm lipiţi unul de celălalt,în  poziţie fetală. Dacă poziţia este confortabilă,arată o sexualitate puternică şi un sentiment de siguranţă care îi leagă foarte tare. O altă semnificaţie a acestei poziţii este aceea că vreau să te cuprind şi să fii al meu sau a mea. Această poziţie creşte intimitatea în cuplu şi reduce stresul. Merită încercată! Când partenerii lasă un spaţiu între ei,înseamnă că a trecut ceva vreme de când convieţuiesc şi acum au o uşoară nevoie de spaţiu personal.

2. Încredere deplină

Când bărbatul doarme întins pe spate,iar femeia se cuibăreşte la pieptul lui,avem de a face cu un cuplu în care funcţionează încrederea şi siguranţa. Dacă bărbatul îşi ţine braţele în jurul femeii,are o mare dorinţă de a o proteja. Iar dacă ţine mâinile sub cap,înseamnă că vrea să controleze relaţia. Aceasta este o poziţie „alfa”,de obicei bărbaţii care dorm aşa sunt preocupaţi de  munca lor şi de carieră. Dacă femeia preferă această poziţie,înseamnă că ea este dominantă în relaţie,iar bărbatul nu s-a maturizat încă,fiind în căutarea protecţiei materne.

3. Poziţii de dormit - Independenţă şi încredere

Sunt mai multe poziţii de dormit spate în spate care transmit mesaje total diferite. De exemplu,dacă dormiţi alături şi vă atingeţi doar cu posteriorul,asta înseamnă că aveţi personalităţi independente,că aveţi încredere unul în celălalt şi că doriţi să fiţi în continuare conectaţi sexual. Se poate ca această poziţie să fie mai des întâlnită la cuplurile cu copii mici şi care vor să-li simtă partenerul fără se se agaţe de el. În schimb,dacă dormiţi spate în spate fără să vă atingeţi,atunci relaţia şi-a pierdut mult din energie. Dacă obişnuiaţi să dormiţi într-o altă poziţie şi ajungeţi să dormiţi aşa după o ceartă,înseamnă că fiecare crede că are dreptate şi nu vrea să se împace.

4. „Iartă-mă!”

Dacă partenerii dorm spate în spate,dar se ating în treacăt,poate fi vorba de o relaţie mai veche în care există dorinţă de contact,dar şi de independenţă şi un pic de distanţă. Sau poate fi vorba de un „iartă-mă!”. Picioarele sunt cea mai onestă parte a corpului. Fiind la cea mai mare distanţă de creier este considerată a fi partea corpului aflată cel mai puţin sub controlul raţiunii. Atingerea picorului spune că „sunt supărată pe tine,dar te iubesc şi e loc de împăcare.

5. Poziţii de dormit - „Nu mă mai satur de tine”

Când dormi faţă în faţă cu partenerul înseamnă că nu vă mai puteţi sătura unul de celălalt. Această poziţie este foarte excitantă şi poate face foarte rapid trecerea de la somn la o partidă de sex. Ea este cel mai des întâlnită la început de relaţie. Dacă partenerul n-a dormit niciodată cu faţa spre tine şi dintr-o dată adoarme aşa,ai un indiciu că şi-ar dori mai multă intimitate,confort şi contact fizic cu tine. Dacă dormi cu picioarele încolăcite pe el,ai inconştient o dorinţă de iubire,de pasiune mai mare decât există în viaţa reală,sau o dorinţă de a continua să faceţi dragoste şi în timpul somnului.

Poziţii de sex ideale pentru femeile plinuţe