Ce trebuie să mănânci când te doare stomacul. 5 alimente ideale

1 76753 original jpg jpeg

În încercarea de a combate durerea de stomac, întotdeauna sunt mai eficiente soluţiile naturale. Uneori, medicamentele pot duce la înrăutăţirea afecţiunii. Una dintre cauzele durerii este intoleranţa la alimente, de aceea, iată ce trebuie să mănânci când te doare stomacul.

1. Ce trebuie să mănânci când te doare stomacul - Banană

Dacă te întrebi ce trebuie să mănânci când te doare stomacul, află că banana este sursă bogată de fibre şi are proprietăţi antiinflamatoare, care contruibuie la reducerea inflamaţiei asociate cu dificultăţile digestive. Mâncând aceste fructe reduci nivelul de acid gastric şi stimulează dezvoltarea bacteriilor bune din intestine. În plus, potasiul care se găseşte în fruct echilibrează nivelul de electroliţi din organism,care sunt dereglaţi după vomă sau diaree.

2. Iaurt natural

Iaurtul este sursă importantă de probiotice, ele fiind cele mai bune pentru combaterea durerii de stomac. Produsul lactat stimulează creşterea bacteriilor bune în intestine, reducând dezechilibrul nivelului de pH. În plus, întăreşte sistemul imunitar şi elimină bacteriile şi paraziţii dăunători.

3. Ce trebuie să mănânci când te doare stomacul - Ghimbir

Ghimbirul este cunoscut în întreaga lume ca alimentul cu cele mai multe proprietăţi digestive şi antiinflamatoare. El este soluţia pentru orice fel de durere. Gingerolul, compusul activ, nu numai că are un gust delicios, ci are abilitatea de a proteja pereţii stomacul. Include-l în reţetele de ceai sau în băuturile naturale.

4. Apa de cocos

Pe lista cu ce trebuie să mănânci când te doare stomacul trebuie trecută şi apa de cocos. Disconfortul digestiv şi durerea pot fi tratate bând apă de cocos. Această băutură conţine substanţe nutritive, precum fibre, vitamina C şi potasiu, care sunt necesare pentru evitarea deshidratării. În plus, nu are multe calorii şi stimulează tranzitul intestinal, prevenind durerea acută şi constipaţia.

5. Ce trebuie să mănânci când te doare stomacul - Supa de legume

Atunci când te confrunţi cu probleme digestive, supa de legume este cea mai bună opţiune, deoarece este uşor de digerat. Supa ajuta la combaterea durerii şi la prevenirea deshidratării. Iar substanţele nutritive din legume şi apa ajută organismul să se menţină hidratat. Credit foto: www.healthyeating.sfgate.comRecente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg