Cele mai comune simptome ale infertilităţii

1 76618 original jpg jpeg

Dacă ţi-ai propus să îţi întemeiezi o familie sau să ai un alt copil este important să cunoşti o serie de informaţii privitoare la starea ta de fertilitate. Cu cât amâni mai mult momentul de a deveni mamă, cu atât mai mare este riscul de a întâmpina probleme. Iată care este părerea specialiştilor!

Nu ignora aceste semne

Există anumiţi factori care pot influenţa fertilitatea, însă de cele mai multe ori nu sunt luaţi în seamă. Cele mai comune simptome ale infertilităţii sunt: fibromul uterin, bolile anterioare inflamatorii de la nivelul pelvisului sau cele cu transmitere sexuală şi endometrioza. Toate acestea pot împiedica sperma să ajungă în interiorul uterului.

Greutatea, deloc de neglijat

Greutatea fluctuantă, fie că ai slăbit sau te-ai îngrăşat într-un timp scurt ar trebui să îţi dea de gândit. Aceasta este un simptom care lăsat neglijat poate deveni o problemă în momentul în care îţi doreşti să rămâi însărcinată.

Avortul spontan

Avortul spontan reprezintă pierderea sarcinii în primele 20 de săptămâni de sarcină şi afectează peste 40% dintre femei. Cele mai multe au loc chiar la începutul sarcinii. Mai mult de trei avorturi spontane ridică semne grave de întrebare şi indică foarte clar faptul că ceva este în neregulă.

Infertilitatea secundară

Aceasta se referă la imposibilitatea de a mai rămâne însărcinată după primul copil. Este dificil de aproximat cu exactitate câte cupluri se confruntă cu această problemă, dar se pare că 1 din 6 femei trec prin această experienţă.

Monitorizarea ciclului menstrual

În momentul în care te-ai decis că îţi doreşti să rămâi însărcinată, monitorizarea ciclului reprezintă un pas important. Notează-ţi într-un carnet prima şi ultima zi pentru a vedea dacă acesta vine în mod regulat. Dacă observi că simptomele ovulaţiei lipsesc şi nu rămâi însărcinată în decursul a 6 luni, consultă un medic specialist pentru a investiga posibilele cauze.