Cele mai moderne tratamente pentru varice

remedii cârcei jpeg

Kilogramele în plus, orele lungi petrecute în picioare, dar şi loviturile repetate la nivelul membrelor inferioare sunt doar câteva dintre cauzele care favorizează apariţia varicelor. Urmele lor pot fi însă îndepărtate în doar câteva ore dacă apelezi la tratamentele moderne.

Varicele apar în cele mai multe cazuri odată cu înaintarea în vârstă din cauză că venele îşi pierd din elasticitate,iar sângele circulă cu mai multă greutate. Din acest motiv venele se dilată şi se inflamează,rezultatul fiind inesteticele varice. Pe cât sunt de dureroase,pe atât sunt periculoase pentru sănătate,deoarece cheagurile de sânge din ele se pot desprinde,provocând embolii pulmonare.

 Terapia cu laser

Este una dintre cele mai rapide metode de îndepărtare a varicelor,pacientul plecând acasă în două ore după intervenţie. În timpul terapiei unda laser se deplasează de-a lungul vasului de sânge,generând căldură. Temperatura ridicată va reduce dimensiunea venelor,până când,în final,acestea se vor închide. Principalul beneficiu al acestei terapii este faptul că nu presupune incizii la nivelul pielii,perioada de recuperare fiind foarte scurtă.

Citeşte şi:

Remedii eficiente ca să-ţi oblojeşti varicele

Băi hidratante pentru picioare

Terapia cu radiofrecvenţă

Celor care nu au o formă gravă de varice le este recomandat tratamentul cu radiofrecvenţă. În cazul lui se face o incizie la nivelul zonei afectate pentru a se introduce un cateter. Acesta are ataşat un electrod,ce este conectat la un aparat de radiofrecvenţă. Aparatul emite unde radio care încălzesc pereţii venei,care se micşorează sub influenţa căldurii. Procedura durează în jur de 30 de minute şi se realizează sub anestezie locală. Costul este între 4.000 de lei pentru ambele picioare.

Terapia hidroactivă

Mai este numită şi „terapia umedă“,deoarece ajută la restabilirea echilibrului hidric optim. Mai exact,pe zonele afectate sunt aplicate pansamente speciale,care stimulează procesul natural de vindecare,prin tratarea infecţiei.  Pansamentele hidroactive trebuie schimbate odată la 3-4 zile. Terapia nu este dureroasă,însă procesul de vindecare se poate întinde pe o durată lungă de timp. Preţul pansamentelor porneşte de la 50 de lei.

Caseta specialistului

Dr. Şerban Vasile,

Medic primar chirurgie generală,Spitalul MedLife Memorial

Boala varicoasă a beneficiat o lungă perioadă de timp de un tratament chirurgical ce consta în smulgerea venei interne în întregime,combinată cu îndepărtarea pachetelor varicoase inestetice,prin multiple incizii la nivelul piciorului. O metodă mai nouă este însă scleroterapia. Mai exact,sub controlul unei surse de lumină speciale,sunt identificate atât vasele dermice cât şi cele subdermice dilatate. Aceste vase sunt ulterior uscate prin substanţe speciale introduse intravascular,cu efect estetic imediat. Procedura se efectuează cu anestezie locală şi nu necesită spitalizare.