Colesterolul mărit favorizează apariţia cancerului

1 65773 original jpg jpeg

Colesterolul crescut cauzează multe probleme de sănătate, de la boli cardiovasculare până la accident vascular cerebral, ateroscleroză şi diabet. Pe lângă aceste afecţiuni despre care se vorbeşte în mod constant, un nivel ridicat al colesterolului poate fi şi cauza altor afecţiuni periculoase.

Colesterolul «rău» creşte riscul de cancer

Un studiu efectuat recent arată că nivelul crescut al colesterolului «rău» favorizează dezvoltarea celulelor canceroase.

Acest lucru poate fi posibil deoarece colesterolul LDL uşurează mecanismul de mişcare a celulelor prin vasele mici de sânge,cu ajutorul unor molecule cunoscute sub numele de integrine.

Aceste molecule se găsesc şi în compoziţia celulelor canceroase,motiv pentru care colesterolul «rău» poate favoriza răspândirea lor în tot corpul. 

Colesterolul «bun» se poate transforma în colesterol «rău»

Specialştii susţin că şi colesterolul «bun» poate fi periculos pentru corp în momentul în care devine disfuncţional şi nu mai protejează inima din cauză că se depune pe pereţii vaselor de sânge,îngreunând astfel circulaţia sângelui către organele vitale ale corpului.

Colesterolul mărit afectează fertilitatea

Statisticile arată că femeilor care au colesterolul mărit le este mai greu să rămână însărcinate,mai ales dacă şi partenerii de viaţă se confruntă cu aceeaşi problemă.