Colon iritabil? Iată o serie de soluţii!

1 63228 original jpg jpeg

Nu ţine de vârstă şi se pare că în ultima vreme tot mai multe persoane se pricopsesc cu acest diagnostic nesuferit! Vrei să ştii care sunt opţiunile tale? Iată o listă de tratamente ce par să funcţioneze!

Acupunctura

O serie de oameni ce sufereau de colon iritabil au fost rugaţi să încerce şi metode alternative. Astfel,printre altele,au încercat şi şedinţe de acupunctură; 49% dintre aceştia au scăpat de durere,constipaţie şi diaree,timp de aproximativ un an. Acest studiu a fost realizat în anul 2012,deci rezultatele sunt „proaspete”. Poţi încerca şi tu!

Hipnoza

Un studiu suedez publicat anul trecut a dezvăluit rezultatele bune obţinute de hipnoterapie. Aceasta a reuşit să scadă simptomele celor afectaţi cu aproximativ 49%. Sistemul digestiv are multe conexiuni nervoase către creier şiconţine unele dintre cele mai scurte căi neuronale,între minte şi corp. Practic,în timpul şedinţelor de hipnoză,terapeutul dă anumite sugestii inconştientului tău,pentru ca acesta să-şi modifice reacţiile şi deci să uşureze din problemele corpului tău. Astfel,vei simţi durerea cu mult mai puţin ca înainte.

Antibioticele

De cele mai multe ori,colonul iritabil poate fi cauzat de supra-popularea colonului sau a intestinului subţire de către bacterii. Din această cauză,cercetatorii fac studii şi investigaţii anual,pentru a afla eficacitatea tratamentelor cu antibiotice. În anul 2011,la un spital din Los Angeles,40% dintre pacienţii care au luat anumite doze de antibiotice,de trei ori pe zi,timp de 2 săptămâni,au simţit o uşurare semnificativă. Au scăpat de balonări,de durerile abdominale şi de scaunele apoase. Acest efect pozitiv a rămas activ  timp de până la 10 săptămâni,după încetarea tratamentului. 

Menta

De-a lungul timpului s-au realizat o serie de cercetări conform cărora capsulele cu ulei de mentă ar reuşi să calmeze durerea cauzată de colonul iritabil,însă oamenii de ştiinţă australieni au fost cei care au elucidat recent misterul;aceştia au descoperit că planta proaspătă la gust activează de fapt un canal anti-durere de la nivelul colonului,ce calmează durerile inflamatorii din tractul gastro-intestinal.

Şi tu poţi încerca o capsulă [0.2 până la 0,4 ml] de ulei de mentă,de două sau de trei ori pe zi,pentru a stopa crampele. Ideea este simplă! Nu încerca să spargi capsula,cum ai face în mod obişnuit cu o bomboană mentolată,pentru că te vei trezi cu un gust insuportabil în gură,plus că rişti anumite arsuri stomacale.

Dieta

Cofeina,sifonul,berea,îndulcitorii artificiali,snacks-urile,dar şi legumele crucifere (broccoli,varza,conopida) pot agrava simptomele colonului iritabil. De cele mai multe ori corpul tău pur şi simplu nu le poate procesa şi asta duce la greaţă,balonare şi crampe.

Anumiţi doctori de specialitate sugerează consumul de alimente care sunt uşor de digerat:albuşul de ou,peştele,supele de legume,fulgii de ovăz combinaţi cu fructe de pădure. Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg