Combate hipertensiunea în 5 paşi

1 73213 original jpg jpeg

Ştiai că 1 din 4 români are valori prea ridicate ale tensiunii arteriale? Citeşte mai jos cum poţi preveni riscurile de îmbolnăvire şi cum ţii sub control hipertensiunea.

Presiunea arterială sistolică peste 140 mmHg şi presiunea diastolică peste 90 mmHg predispun la risc de 3 ori mai mare de a suferi de infarct miocardic,de 5 ori mai mare de a dezvolta insuficienţă cardiacă şi de 8 ori mai mare de a avea accident vascular cerebral.

Din fericire,hipertensiunea poate fi controlată şi există metode simple prin care se poate reduce riscul de a suferi complicaţii. Cum putem şti dacă suferim de hipertensiune arterială? Un control la medic ne poate lămuri în această privinţă.

De obicei,hipertensiunea se instalează pe neştiute. Tocmai pentru că nu dă niciun simptom considerabil se mai numeşte şi „boala tăcută“ sau „boala silenţioasă“. Fără să ne dăm seama,valorile tensiunii arteriale cresc şi produc modificări asupra vaselor de sânge. Primul semn important poate apărea cu brutalitate şi de obicei este vorba despre un accident vascular cerebral sau de un infarct.Factorii care declanşează creşterea tensiunii arterialeÎn proporţie covârşitoare,de aproximativ 90% din cazurile de hipertensiune,nu se poate vorbi despre o cauză anume care determină instalarea bolii în corp.

S-au descoperit însă factorii care favorizează apariţia hipertensiunii.

1.    Consumul crescut de sare.La nivel naţional,în medie,românii consumă de la 10 până la 20 de g de sare pe zi. Aceasta înseamnă între 2 şi 4 linguriţe de sare ingerate zilnic. Cantitatea este foarte mare,de aproximativ 10-20 de ori mai mare decât doza zilnică recomandată.

2.    Obezitatea.Din păcate,persoanele care suferă din cauza kilogramelor în exces ajung să sufere,majoritatea,şi de hipertenesiune.

3.    Estrogenul.Un alt factor important care măreşte îngrijorător valorile tensiunii arteriale este hormonul,care se găseşte în pilulele folosite în scopul prevenirii sarcinilor sau a ameliorării simptomelor menopauzei. Estrogenul are efect de a reţine apa în corp,iar retenţia în exces de lichid duce la instalarea hipertensiunii.

4.    Alcoolul.Din studiile de specialitate efectuate de oamenii de ştiinţă s-a descoperit că alcoolul este de vină în proporţie de 5% până la 15% pentru apariţia hipertnesiunii,din totalul cazurilor.

Află de pe clicksanatate.ro ce să faci ca să previi complicaţiile cardiace.Recente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg