Combate hipertensiunea în 5 paşi

1 73213 original jpg jpeg

Ştiai că 1 din 4 români are valori prea ridicate ale tensiunii arteriale? Citeşte mai jos cum poţi preveni riscurile de îmbolnăvire şi cum ţii sub control hipertensiunea.

Presiunea arterială sistolică peste 140 mmHg şi presiunea diastolică peste 90 mmHg predispun la risc de 3 ori mai mare de a suferi de infarct miocardic,de 5 ori mai mare de a dezvolta insuficienţă cardiacă şi de 8 ori mai mare de a avea accident vascular cerebral.

Din fericire,hipertensiunea poate fi controlată şi există metode simple prin care se poate reduce riscul de a suferi complicaţii. Cum putem şti dacă suferim de hipertensiune arterială? Un control la medic ne poate lămuri în această privinţă.

De obicei,hipertensiunea se instalează pe neştiute. Tocmai pentru că nu dă niciun simptom considerabil se mai numeşte şi „boala tăcută“ sau „boala silenţioasă“. Fără să ne dăm seama,valorile tensiunii arteriale cresc şi produc modificări asupra vaselor de sânge. Primul semn important poate apărea cu brutalitate şi de obicei este vorba despre un accident vascular cerebral sau de un infarct.Factorii care declanşează creşterea tensiunii arterialeÎn proporţie covârşitoare,de aproximativ 90% din cazurile de hipertensiune,nu se poate vorbi despre o cauză anume care determină instalarea bolii în corp.

S-au descoperit însă factorii care favorizează apariţia hipertensiunii.

1.    Consumul crescut de sare.La nivel naţional,în medie,românii consumă de la 10 până la 20 de g de sare pe zi. Aceasta înseamnă între 2 şi 4 linguriţe de sare ingerate zilnic. Cantitatea este foarte mare,de aproximativ 10-20 de ori mai mare decât doza zilnică recomandată.

2.    Obezitatea.Din păcate,persoanele care suferă din cauza kilogramelor în exces ajung să sufere,majoritatea,şi de hipertenesiune.

3.    Estrogenul.Un alt factor important care măreşte îngrijorător valorile tensiunii arteriale este hormonul,care se găseşte în pilulele folosite în scopul prevenirii sarcinilor sau a ameliorării simptomelor menopauzei. Estrogenul are efect de a reţine apa în corp,iar retenţia în exces de lichid duce la instalarea hipertensiunii.

4.    Alcoolul.Din studiile de specialitate efectuate de oamenii de ştiinţă s-a descoperit că alcoolul este de vină în proporţie de 5% până la 15% pentru apariţia hipertnesiunii,din totalul cazurilor.

Află de pe clicksanatate.ro ce să faci ca să previi complicaţiile cardiace.



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg