Consultaţii stomatologice gratuite în cadrul campaniei „Zâmbeşte România“

1 74840 original jpg jpeg

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, care a avut loc pe 20 martie, una dintre companiile farmaceutice din ţară a lansat cea de-a patra ediţie a campaniei de educare şi promovare a igienei corecte, „Zâmbeşte România“.

Un studiu comandat de GSK Consumer Healthcare în 2014 arată că românii obişnuiesc să nu se spele pe dinţi seara,ci doar dimineaţa. Mai mult,10% dintre persoanele care au participat la cercetare au spus că se spală pe dinţi doar de câteva ori pe săptămână,o dată pe săptămână sau ocazional.

Românii abandonează spălatul dinţilor din cauza programului încărcat

Cercetarea arată că pentru 8 din 10 români principala barieră de igienă orală o reprezintă programul aglomerat pe care-l au în fiecare zi. 45% din paricipanţii la studiu spun că se spală pe dinţi pentru a avea o respiraţie plăcută,36% dintre ei îşi periază dinţii pentru senzaţia de dinţi curaţi,în timp ce 17% pentru a avea dinţi albi.

Consumul de produse de igienă orală la români,în creştere

Cel mai recent studiu de piaţă arată că un român a consumat 1,5 tuburi de pastă de dinţi de-a lungul anului 2014 – foarte puţin în comparaţie cu statele europene,însă mai mult faţă de 2013,când consumul naţional se situa în medie la circa 1 tub pe an.

Totodată,românii îşi schimbă acum periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani – mai des faţă de statisticile din 2013,care arătau că un român folosea aceeaşi periuţă de dinţi 2 ani.

Calendarul campaniei „Zâmbeşte România“ în 2015

În cei trei ani de campanie de până acum peste 100.000 de români au beneficiat gratuit de soluţiile de îngrijire orală.,Prin activităţile campaniei vrem să reamintim oamenilor că igiena orală este un aspect care ţine de sănătatea noastră generală:nu este doar o preocupare estetică”,a afirmat Helen Tomlinson,general manager la GSK Consumer Healthcare România şi Ţările Adriatice.

În perioada aprilie-august 2015,campania dă posibilitatea românilor să se implice direct în îmbunătăţirea statisticilor negative cu privire la sănătatea orală,lansând un program prin care aceştia pot deveni ambasadori.

Cu mesajul,,Inspiră România să zâmbească sănătos” şi găzduit pe o platformă online (http://zambesteromania.ro/),proiectul invită românii să înscrie idei şi soluţii care ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate orală.

În lunile mai şi iunie,se va continua programul Caravanei Naţionale „Rabla pentru Periuţa Ta“ în 6 oraşe din ţară:Bucureşti,Constanţa,Alba,Galaţi,Craiova şi Timişoara.

În plus,începând cu 20 martie şi până la finalul anului vor fi oferite consultaţii gratuite în cele peste 1.500 de cabinete stomatologice din întreaga ţară înscrise în program. Lista acestora este disponibilă pe pagina online zambesteromania.ro. Pe lângă consultaţii,persoanele interesate pot beneficia şi de detartraje gratuite.      



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg