Consultaţii stomatologice gratuite pentru copiii din zonele defavorizate

1 71853 original jpg jpeg

Sute de copii din cele mai defavorizate comunităţi din România vor beneficia gratuit de consultaţii, tratamente stomatologice şi educaţie cu privire la igiena orală. Campania Zâmbeşte România,sprijinită de Salvaţi Copiii România, se va desfăşura în perioada iunie-octombrie 2014.

Programul,al cărui scop este să faciliteze accesul la servicii de sănătate orală şi educaţie al copiilor din câteva comunităţi defavorizate,se va desfăşura de la 1 iunie în comunele Dumeşti,judeţul Vasluişi Gorbăneşti,judeţulBotoşani.

Prin acest program,sute de copii din aceste comunităţi vor beneficia de consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite împotriva cariilor,precum şi de educaţie pentru o igienă orală corectă. Acestea sunt măsuri esenţiale pentru îmbunătăţirea nivelului scăzut de sănătate orală,confirmat şi de rezultatele studiului desfăşurat în campania,,Zâmbeşte România”,în 2013.

,,Programul reprezintă o continuare firească a angajamentului pe care ni  l-am luat în cadrul campaniei educaţionale Zâmbeşte România de a oferi soluţii pentru o mai bună sănătate orală a populaţiei,dar mai ales a copiilor. Ştim că mai ales în comunităţile defavorizate există o nevoie stringentă pentru acces la servicii stomatologice şi educaţie în igienă orală şi ne bucurăm că acest program din cadrul parteneriatului aduce un ajutor semnificativ copiilor şi familiilor din aceste zone”,declară Helen Tomlinson,general manager GSK Consumer Healthcare România şi ţările Adriatice.

Proiectul se va derula în perioada iunie–octombrie 2014 şi urmăreşte să îmbunătăţească nivelul de sănătate orală al copiilor în zonele în care există cea mai mare nevoie-în comunităţile defavorizate,izolate,unde nu există infrastructură pentru servicii stomatologice – prin facilitarea accesului la acestea,prin soluţii concrete de tratament pentru copii şi cultivarea prevenţiei,oferind cursuri de educaţie pentru o igienă orală corectă.75% dintre copiii au carii pe dinţii de lapteProgramul a fost creat ca răspuns la concluziile celui mai recent studiu cu privire la nivelul foarte scăzut de sănătate orală a copiilor,care arată că 75% dintre copiii între 5 şi 13 ani incluşi în studiu au carii pe dinţii de lapte,în timp ce 3/4 din dinţii temporari afectaţi prezintă carii neglijate,care nu sunt tratate.

În acest context,specialiştii atrag atenţia părinţilor că şi dinţii de lapte trebuie îngrijiţi şi trataţi de carii,deoarece acestea pot să aibă consecinţe negative asupra formării şi sănătăţii dinţilor definitivi,a masticaţiei şi a dicţiei. De asemenea,stomatologii subliniază că orice problemă de sănătate orală netratată,inclusiv la copii,poate afecta starea generală de sănătate a organismului.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg