Cum îţi dai seama că ficatul tău este stresat

ficat jpeg

Când eşti foarte obosit sau tensionat ori consumi prea multe alimente bogate în calorii goale şi grăsimi, ficatul nu mai poate funcţiona la parametri normali. Din această cauză, corpul îţi transmite câteva semnale care anunţă că acest organ este obosit. Iata cum îţi dai seama că ficatul tău este stresat:

Cand ai probleme cu ficatul ti se schimbă culoarea pielii

Primul semn care îţi spune că ficatul tău este stresat constă în schimbarea culorii pielii. Dacă observi că pielea ta este uşor gălbuie sau pală şi unghiile sunt îngălbenite,înseamnă că ficatul tău nu poate să elimine toxinele din corp. 

Ai probleme digestive atunci cand ficatul este stresat

În cazul în care te confrunţi cu senzaţie de balonare,constipaţie sau indigestii frecvente înseamnă că ficatul este stresat. Aceste probleme digestive apar din cauză că bila nu poate să descompună alimentele aşa cum trebuie.

Ai dureri musculare sau articulare

Pe lângă eliminarea toxinelor din corp,ficatul are şi rolul de a purifica sângele,însă când este stresat,nu mai poate transporta suficient sânge către tendoane,muşchi şi alte ţesuturi. Din această cauză,te poţi confrunta cu dureri musculare sau articulare şi chiar cu senzaţia de uscăciune oculară.

Cand ai probleme cu ficatul,urina este închisă la culoare

Dacă ai observat că urina este închisă la culoare,cu toate că bei suficientă apă,cel mai probabil ficatul tău este stresat.

Te confrunţi cu schimbări bruşte de comportament

Un ficat stresat poate avea un impact negativ şi asupra emoţiilor. Din aceastp cauză poţi trece cu uşurinţă de la o stare melancolică la furie sau irascibilitate. Rgiditatea mentală,agresiunea şi proasta judecată sunt alte semne care pot indica faptul că ficatul nu funcţionează în mod corespunzător.

Un alt simptom al problemeor la ficat este oboseala

Un alt simptom care anuntă că ai ficatul obosit este oboseala cronică. În cazul în care pe lângă epuizare fizică,ai şi alte simptome ce anunţă că ficatul tău este stresat,este indicat să mergi la un consult de specialitate.