Cum poţi preveni un infarct cu o lună înainte

1 73213 original jpg jpeg

Există câteva semne care îţi spun că eşti predispusă la infarct, chiar cu o lună înainte de a te confruntă cu această problemă serioasă de sănătate. Iată la ce semnale să fii atentă.

1. Eşti extrem de obosită

Îngustarea arterelor din cauza grăsimilor depuse pe pereţii acestora duce la diminuarea fluxului sangvin către inimă. Din acest motiv,muşchiul inimii lucrează mai mult decât în mod normal,problemă pe care corpul ţi-o semnalează prin apariţia oboselii fizice excesive. 

2. Ţi se taie respiraţia

Dacă nu poţi să respiri normal,acesta este un semn că ai un risc mare de a suferi de un infarct. Când inima primeşte mai puţin sânge,mai puţin oxigen este transportat către plămâni. Din această cauză,poţi respira mai greu decât în mod normal.

3. Te confrunţi cu o stare generală de slăbiciune

O proastă circulaţie a sângelui înseamnă mai puţin oxigen transportat în corp. Acest lucru este cauzat de arterele înfundate,care afectează circulaţia sângelui în corp. Când muşchii nu primesc un aport suficient de sânge,apare starea generală de slăbiciune.

4. Ameţeală şi transpiraţie

Dacă transpiri şi ai ameţeli fără motive,ai un risc destul de mare de a suferi un infarct. Un flux sangvin redus la nivelul inimii duce,automat,şi la reducerea cantităţii de sânge care ajunge la nivelul creierului. Din această cauză,apar transpiraţia şi ameţeala,mai ales când te ridici brusc de pe scaun sau de pe pat.

5. Dinscofort la nivelul pieptului

Fluxul sangvin redus la nivelul inimii duce şi la apariţia disconfortului şi durerii în capul pieptului. Durerea creşte pe măsură ce momentul critic se apropie.

Atenţie! Dacă ţi se întâmplă să ai unul sau mai multe simptome dintre cele menţionate mai sus,consultă de urgenţă un medic specialist. Aceste simptome apar,de obicei,chiar şi cu o lună înainte de un infarct. Aşadar,poţi preveni din timp această problemă gravă de sănătate.