Cum previi sindromul de ochi uscat

1 61683 original jpg jpeg

Sindromul de ochi uscat afectează din ce în ce mai multe persoane, din cauza nenumăratelor ore pe care le petrecem în faţa computerului. Vezi ce trebuie să faci pentru a preveni această problemă neplăcută.

Eşti obligată să petreci multe ore cu ochii în ecranul calculatorului,iar seara agravezi situaţia deoarece te relaxezi uitându-te la televizor. Ochii sunt cei care resimt şocul obiceiurilor tale pentru că de multe ori eşti atât de concentrată încât uiţi să mai clipeşti.

Paşi de urmat pentru ochi sănătoşi

Fă o pauză de un minut după fiecare oră petrecută în faţa ecranului. Muşchiul ocular se va relaxa,iar tu nu vei mai simţi nevoia să te freci la ochi.    

Dacă pauza nu este suficientă,foloseşte lacrimi artificiale. Aplică câte o picătură în fiecare ochi,o dată la câteva ore.

De asemenea,este indicat să consumi alimente bogate în omega-3,precum peştele. Această grăsime naturală are proprietatea de reduce inflamaţiile,în special cele de la nivelul ochilor,ameliorând senzaţia de uscăciune.

Nu folosi doar lentilele de contact. Este bine să le porţi alternatic cu ochelarii pentru a lăsa ochiul să respire. De asemenea,dacă sunt lentile de zi,scoate-le de îndată ce ajungi seara acasă.

Fii atentă la reacţiile adverse ale unor medicamente. Antihistaminicele şi unele anticoncepţionale conţin substanţe care,în unele cazuri,pot determina uscarea ochiului. Dacă te confrunţi cu astfel de probleme,este bine să ceri sfatul unui doctor.

Încearcă masajul pentru ochi. Începe prin a încălzi bine mâinile. Aşază coatele pe masă şi podul palmei pe pomeţi. Inspiră adânc şi mişcă uşor palmele. Acest masaj ajută la oxigenarea ţesutului ocular.