Cum previi un atac de astm

1 70920 original jpg jpeg

Deoarece nu există niciun tratament pentru astm, este bine de ştiut co poţi previi apariţia crizelor astmatice. Factorii declanşatori diferă de la o persoană la alta, aşa că este important să ştii ce anume îi determină.

Prin urmare,dacă medicul a confirmat că suferi de astm şi te confrunţi cu simptome precum:respiraţie şuierătoare,senzaţie de apăsare în piept,dificultăţi de respiraţie şi tuse,stai departe de aceşti factori declanşatori pentru a preveni un atac de astm.

Praf

Prafulpoate provoca disconfort astmaticilor. Prin urmare,este esenţial menţinerea unui nivel foarte ridicat de igienă,iar locuinţa să fie foarte bine aerisită. Poţi să faci asta prin aspirarea foarte atentă a fiecărui colţ al camerelor.

Polenul

Polenul este un factor declanşator binecunoscut pentru atacurile de astm şi,prin urmare,este de la sine înţeles că este important evitarea lui. Mai mult decât atât,şi plantele care cresc în interior pot fi periculoase,deoarece pot fi sursă de mucegai-care acţionează,de asemenea,ca factor declanşator pentru astm. Pentru a evita formarea mucegaiului,ţine florile într-un loc însorit şi elimină regulat părţile uscate.

Animale de companie

Contactul cu pisici sau câini este foarte periculos pentru astmatici. Ca să nu mai vorbim de faptul că părul şi saliva necuvântătoarelor pot declanşa o criză astmatică. Chiar daca animalul nu este fizic în jurul tău,blana / părul lui în apropierea ta poate prezenta un risc ridicat. Aşa că stai departe la animalele de companie pentru a reduce severitatea astmului.

Fumul şi aromele din bucătărie

Fumul şi aromele emanate în timpul gătitului pot fi iritanţi pentru bolnavii de astm. De aceea,asigură-te că bucătăria are o bună ventilaţie sau ţine o fereastră deschisă când găteşti pentru ca mirosul să se elimine rapid.

Fumat

Fumul de ţigară conţine diferite substanţe chimice şi gaze care pot irita plămânii. Fumatul creşte nu doar riscul de îmbolnăvire cu astm,dar agravează,de asemenea,simptomele acestei boli,cum sunt tusea şi respiraţia şuierătoare. De asemenea,fumatul în timpul sarcinii este cunoscut pentru faptul că măreşte riscul de scădere a funcţiei pulmonare şi apariţia respiraţiei şuierătoare la sugari.