Cum te îmbolnăveşte încălţămintea cu talpă joasă

1 69815 original jpg jpeg

Vara este sezonul în care ne accesorizăm ţinutele cu sandale comode şi balerini coloraţi, care nu lipsesc din garderoba niciunei femei. Însă ceea ce nu ştim este că talpa plată, care nu are o formă adaptată structurii piciorului, poate determina apariţia de la o vârstă fragedă a unor afecţiuni degenerative grave.

Talpa piciorului are în structura sa ceea ce se numeşte “bolta plantară” sau “arcul piciorului”,acea scobitură dintre călcâi şi degete care are un rol extrem de important în postura corectă a corpului. “De cele mai multe ori,încălţămintea cu talpă plată nu respectă anatomia piciorului deoarece nu are o formă care să susţină bolta plantară. Acest lucru va determina aplatizarea acestei structuri,care va avea efect asupra întregii arhitecturi a piciorului,inclusiv asupra tălpii,genunchiului,şoldului şi coloanei”,explică Bogdan Goga,fizioterapeut în cadrul cabinetului de recuperare medicală Terapie pentru mişcare.

Primele simptome:oboseală,durere,ciocuri în călcâi

Specialistul avertizează,de asemenea,că încălţămintea de proastă calitate va determina o postură incorectă,vicioasă,care va conduce la suprasolicitarea piciorului şi la inflamarea fasciei. Acest lucru va favoriza apariţia oboselii şi,în final,a durerii. În timp,va avea loc o acumulare de calciu pe porţiunea suprasolicitată,care va determina apariţia ciocurilor în călcâi,formaţiuni extrem de dureroase. 

Află cum te îmbolnăveşte încălţămintea cu talpă joasă AICI