Cum te protejezi când cei din jur sunt răciţi

1 71916 original jpg jpeg

În sezonul rece ne îmbolnăvim frecvent. Din fericire, indiferent dacă ai răcit sau nu până acum, nu trebuie să te laşi la voia întâmplării. Pune în practică aceste reguli şi protejează-te de răceli şi gripe!

Germenii se răspândesc foarte repede într-un spaţiu comun:autobuz,metrou,serviciu. „Când oamenii strănută,tuşesc sau chiar vorbesc,se răspândesc picături mici de salivă,transmiţând astfel gripa sau răceala“,spune Romney M. Humphries,şeful secţiei de microbiologie,de la Şcoala de Medicină David Geffen,SUA. Aceste mici picături se propagă în aer şi apoi se stabilesc pe suprafeţele obiectelor din jur. Pentru că de aici pănâ la îmbolnăvire nu este decât un pas,iată cum te poţi proteja!

Spală-te des pe mâini

În felul acesta,poţi elimina microbii,evitând îmbolnăvirea şi prevenind răspândirea germenilor. Scopul este de a distruge orice microb pe care îl atingi înainte ca el să ajungă la membranele mucoase ale ochilor şi nasului. În cazul în care nu poţi să te speli pe mâini cu uşurinţă pe tot parcursul zilei,foloseşte un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool.

Evită să-ţi atingi frecvent faţa

Mai cu seamă,ochii şi nasul. Prin atingerea frecventă a acestor zone,oferi germenilor accesul facil în corpul tău. Aşa că,spală-te pe mâini şi stai departe de a tentaţia de a-ţi atinge mereu faţa.

Şterge-ţi mereu biroul

În felul acesta previi acumularea de germeni şi scazi şansele de a te expune îmbolnăvirii. Foloseşte un dezinfectant pentru a curăţa spaţiul de lucru de două ori pe zi,mai ales dacă unii dintre colegii tăi de muncă sunt răciţi.

Vaccinează-te

Te-ai vaccinat anul trecut şi nu mai vezi rostul să te imunizezişi în acest sezon? Medicii spun că vaccinul antigripal suferă modificări în fiecare an,aşa că vaccinarea nu ar trebui să fie opţională. Mai mult,chiar şi cu această protecţie,există riscul să te îmbolnăveşti. Avantajul major este că dacă eşti imunizat vei face o formă mai uşoară de gripă,fără complicaţii.

Dormi cât mai mult

Având un sistem imunitar puternic,organismul poate să lupte fără probleme împotriva germenilor şi,astfel,să nu ai astfel de probleme de sănătate. Esenţial este să şi dormi suficient. În caz contrar,corpul este mai puţin pregătit să lupte împotriva bacteriilor şi a viruşilor şi ai toate şanseşe să te îmbolnăveşti mai uşor.

Credit foto:www.remediesforme.com