De ce afecţiuni poţi să suferi în concediu
Bagajul este pregătit, biletele sunt cumpărate şi aştepţi cu nerăbdare zilele de vacanţă. Însă nu ai uitat ceva, cum ar fi trusa de prim ajutor? Iată cum tratezi bolile specifice călătoriilor!
Diaree
Schimbarea obiceiurilor zilnice,a programului de somn şi preparatele culinare noi îţi pot da peste cap sistemul digestiv. Astfel apare diareea specifică vacanţelor,însoţită de multe ori de greaţă. Pentru a combate simptomele este important să iei medicamente specifice şi să te hidratezi corect prin consumul de sucuri naturale şi apă.
Dacă diareeaeste însoţită de febră,este indicat să iei medicamente şi împotriva acestui simptom. Ai grijă la alimentaţie şi alege alimente uşor de digerat,cum ar fi budinca de orez,pâinea prăjită,bananele şi merele. Dacă diareea durează mai mult de trei zile iar febra nu scade nu ezita să ceri sfatul medicului specialist.
Infecţii ale căilor respiratorii
Febra,durerile de urechi,de gât,musculare şi nasul care curge fără încetare sunt doar câteva dintre simptomele infecţiilor căilor respiratorii. Deşi copiii sunt cei mai expuşi deoarece au imunitatea scăzută,riscul de îmbolnăvire este mare mai ales în cazul călătoriilorcu avionul sau a atracţiilor turistice aglomerate,când intri în contact cu mulţi oameni. Aşadar din trusa ta de urgenţă de vacanţă nu trebuie să lipsească medicamentele care scad febra şi combat durerile în gât sau musculare.
Dureri de urechi
Apar cu precădere la mare,deoarece canalul urechii se inflamează după ce urechea nu este bine ştearsă la ieşirea din mare sau din piscină. Ibuprofenul şi paracetamolul sunt de mare ajutor în acest caz şi este important să ţii urechea cât mai uscată. O soluţie ar fi utilizarea dopurilor de urechi,având grijă să ştergi urechea ori de câte ori ieşi din apă. În cazul în care durerea nu cedează după 2-3 zile este bine să ceri sfatul medicului.