De ce nu trebuie să porţi aceeaşi încălţăminte zilnic

1 77033 original jpg jpeg

Încălţămintea poate afecta oasele, articulaţiile şi muşchii, mai ales când ea este incomodă. Din acest motiv, ar trebui să porţi în fiecare zi o altă pereche de pantofi.

Când porţi aceeaşi pereche de încălţăminte zilnic, picioarele nu sunt protejate. Prin urmare, dacă nu vei varia înălţimea încălţămintelor, membrele inferioare vor avea de suferit.

În timp ce mergi, talpa atinge suprafaţa/podeaua, iar acest lucru poate afecta sănătatea picioarelor. Te poţi confrunta cu dureri de picioare, senzaţie care persistă mai ales în zona gambelor şi călcâielor.

Consecinţele purtării zilnice a pantofilor cu talpa joasă

Afecţiunea de care poţi suferi se numeşte fasciită plantară, care apare când ligamentul care uneşte călcâiul şi degetele de la picioare se irită şi se inflamează, provocând durere. Fasciita plantară poate fi agravată dacă porţi în fiecare zi pantofi cu talpa joasă.

Picioarele sunt sprijinul nostru, aşadar extremităţile sunt importante pentru echilibru. Şi în momentul în care ele sunt afectate, vor fi suprasolicitaţi muşchii, oasele şi articulaţii, lucru care provoacă durere de spate, şolduri, glezne etc. În plus, apar modificări de mers, de care s-ar putea să nu fii conştientă în primele etape. De asemenea, durerea creşte când poziţia adoptată este incorectă.

Cum să ai grijă de picioare

Dacă nu poţi purta în fiecare zi aceeaşi pereche de încălţăminte, ce ar trebui să faci?

Schimbă-ţi încălţămintea

Este recomandat ca încălţămintea să fie schimbată în fiecare zi sau o dată la două zile. În acest fel, picioarele îşi vor optimiza abilităţile. Acest lucru va îmbunătăţi poziţia şi sănătatea picioarelor. În plus, este foarte important să porţi în casă papuci de casă cu talpă din silicon.

Credit foto: www.chictrends.co.uk